Antena Căutare

Vremea 18 iulie. Prognoza meteo anunță furtună cu fulgere, temperaturi scăzute

Vremea din 18 iulie se anunță instabilă și mai rece decât în ziua precedentă. Prognza meteo aduce furtună cu fulgere și temperaturi în scădere.

Vremea 18 iulie. Prognoza meteo anunță furtună cu fulgere, temperaturi scăzute
vremea si prognoza meteo 18 iulie 2018

Vremea din 18 iulie se anunță instabilă și mai rece decât în ziua precedentă. Prognza meteo aduce furtună cu fulgere și temperaturi în scădere.

Citește cum va fi vremea până la finalul lunii iulie 2018

Potrivit vremea.ro, miercuri local în regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei se vor menține condițiile pentru producerea unor averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va suflă tare în Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia, unde rafalele vor ajunge până la 60-70 de km/h.

Cauza acestui vânt puternic o va constitui un gradient baric ridicat, țara noastră urmând să se afle la graniță dintre un ciclon și un anticiclon. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 25 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai ridicate – de până la 31-32 de grade Celsius – așteptate în Bărăgan) și 23-28 de grade în Moldova.

Vremea București, 18 iulie 2018

Potrivit vremea ido, vremea la București va fi ușor mohorâtă. Temperaturile sunt în scădere față de ziua precedentă, însă sunt slabe șanse de ploaie. Cerul se va menține parțial înnorat pe tot parcursul zilei, vântul suflă slab și moderat cu viteză între 15 şi 25 km/h. Temperaturile maxime ating 28°C la amiză, cu cel puțin trei grade mai puțin decât marți, iar noaptea vor fi înregistrate 18°C. În București, prognoza meteo nu semnalează ploi decât în ziua de sâmbătă, 21 iulie.

Prognoza meteo pentru 18 iulie la munte

La munte este anunțată furtună cu fulgere pe timpul zilei și ploaie dis-de-dimineață. Temeparturile mai scad până la 21°C pe timul zilei și până la 15°C pe timpul nopții. Cantitaea de apă acumulată va fi 5 l/m² pe timpul zilei și 2 l/m² pe timpul nopții. Vântul va sufla moderat. La munte, vremea se anunță ploiasă întreaga săptămână.

De altfel, ANM a emis nou coduri galbene și portocalii de ploi abundente pentru județele Arad, Sibiu, Timiș, care s-ar putea prelungi și pentru ziua miercuri, 18 iulie 2018.

Uită de CANICULĂ, vremea o ia razna de tot! Urmează o perioadă de ploi, frig și vijelii... ALERTĂ METEO de vreme severă! Este COD GALBEN de furtuni şi grindină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x