Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vremea 22 - 24 decembrie 2019. ANM, avertizare meteo: ploi, ninsori și intensificări ale vântului

ANM a emis o avrtizare meteo de vreme severă pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea în intervalul 22 - 24 decembrie 2019 și care sunt cele mai afectate zone. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului în România.

ANM: avertizare meteo pentru intervalul 22 - 24 decembrie 2019

https://pixabay.com/

În intervalul 22 decembrie, ora 20:00 – 24 decembrie, ora 20:00, Administrația Națională de Meteorologie, a anunțat precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55...60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Recomandari