Antena Căutare

Vremea 22 iulie. Prognoza meteo anunță temperaturi caniculare

Vremea din 22 iulie se anunță instabilă, dar călduroasă. Prognoza meteo anunță zi cu soare și temperaturi caniculare în București Capitală. Instabilitatea termică este fi la cote înalte și scăpăm parțial de ploi.

Vremea 22 iulie. Prognoza meteo anunță temperaturi caniculare
vremea 22 iulie

Vremea din 22 iulie se anunță instabilă, dar călduroasă. Prognoza meteo anunță zi cu soare și temperaturi caniculare în București Capitală. Instabilitatea termică este fi la cote înalte și scăpăm parțial de ploi. Cum va fi vremea în ultima zi de weekend.

Potrivit vremea.ro, sâmbătă vremea se va încălzi ușor, mai ales duminică urmând să devină ușor caniculară în extremitatea sudică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și între 31-36 de grade în cea sudică, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în zonă Luncii Dunării.

Precipitațiile vor fi relativ puține și se vor manifestă sub formă de averse însoțite de descărcări electrice cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, unde sunt așteptate izolat și unele vijelii și căderi de grindină de dimensiuni mici și medii, iar punctiform se vor înregistra cantități de apa de până la 15-20 de mm – pe fondul creșterii temperaturilor urmând să crească deopotrivă și instabilitatea din troposferă. În sudul țării aversele de ploaie se vor semnala doar cu totul izolat (și vor fi în general slabe cantitativ), ca urmare a unui aer mai uscat și nefavorabil dezvoltării norilor convectivi.

Vremea 22 iulie la București

Porivit vremea ido, vremea va fi extrem de călduroasă în București. Cerul va fi senin în mare parte, iar temperaturile sunt ridicate, ca într-o veritabilă zi de vară. Nu vor cădea ploi pe parcursul zilei, maxima termică va fi de 30°C, iar minima de 19°C. Pe timpul zilei nopții sunt așteptate furtuni cu fulgere, iar cantitatea de apă acumulată va atinge 1 l/m².

Prognoza meteo 22 iulie la munte

Cerul se anunță în mare parte senin și la munte și nu sunt așteptate ploi. Temperaturile maxime și minime se încadrează între 26°C și 15°C. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de ploaie sunt reduse. Ploile revin în forță însă săptămâna viitoare. Vezi cum va fi vremea ANM în ultima săptămână din iulie.

ANM a emis pentru ziua de sâmbătă mai multe avertizări tip cod galben de vreme rea, inundatii, ploi torentiale.

VEȘTI PROASTE de la meteorologi! Se STRICĂ VREMEA la mare!... Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Este COD GALBEN de FURTUNI în cinci județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x