Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Vremea 24 decembrie. Prognoza meteo anunță ploaie înghețată și ninsori

Vremea din 24 decembrie se anunță capricioasă, cu temperaturi scăzute. Prognoza meteo anunță ploi la București și ninsori la munte. 

vremea 24 decembrie

Vremea din 24 decembrie se anunță capricioasă, cu temperaturi scăzute. Prognoza meteo anunță ploi la București și ninsori la munte.

Potrivit vremea.ro, Luni, în Ajunul Crăciunului, vremea va fi deosebit de caldă în sudul țării, însă prognozele arată că în nord va intră în altitudine un aer ceva mai rece dinspre zonă scandinava. Astfel, pe lângă ploi se vor mai semnala și lapovite și ninsori pe arii relativ extinse în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei. În vestul Munților Apuseni și în nord-vestul Carpaților Orientali cantitățile de apa vor fi mai însemnate și se va depune un strat de zăpada de până la 15-20 de centimetri. Unele precipitații sub formă de ploaie vor ajunge spre seară local și în sudul și estul țării, însă vor fi slabe cantitativ.

Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări temporare la tare în nordul Moldovei și pe crestele montane înalte. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 0-5 grade în Transilvania și Maramureș, 4-9 grade în Banat și Crișana, 9-14 grade în Oltenia, 5-10 grade în Muntenia și Dobrogea și 2-7 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în extremitatea nordică a regiunii.

Vremea în București, 23 decembrie

În Capitală, meteorologii anunță ploaie, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 5°C și -2°C. Vântul suflă în rafale de 38 km/h, atât noaptea, cât și ziua. Cantitățile de apă sunt de 2 L/m². În prima zi de Crăciun, temperaturile mai scad cu două grade Celsius, dar soarele își va face apariția la amiază. Nu sunt anunțate averse sau ninsori.

Prognoza meteo 23 decebrie la munte

La munte, în Ajun de Crăciun, meteorologii anunță ploaie înghețată și ninsori. Vântul va sufla în rafale de 47 km/h pe timpul zilei și în rafale de 56 km/h pe timpul nopții. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 2°C și -8°C. Cantitățile de apă ce se vor strânge sunt însemnate și ating 13 L/m² pe timpul zilei. În prima zi de Crăciun, temperaturile scad semnificativ la munte. Va fi ger și minime de -8 grade Celsius. Citește aici prognoza meteo detaliată pentru săptămâna 24-30 decembrie 2018.