Vremea 27 mai - 9 iunie 2019. Când scăpăm de ploi și furtuni

ANM a emis o nouă prognoza meteo, pe regiuni, pentru urmatoarea perioada. Vremea 27 mai - 9 iunie 2019. Afla cand scapam de ploi si ce temperaturi maxime se vor inregistra.

ANM a emis o nouă prognoză meteo, pe regiuni, pentru următoarea perioadă. Vremea 27 mai - 9 iunie 2019. Află când scăpăm de ploi și ce temperaturi maxime se vor înregistra.

ANM, estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 27 mai - 9 iunie 2019. Vremea pe regiuni.

Citește și:

Vremea în Banat

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată în primele trei zile ale intervalului de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime de 26...28 de grade, apoi se va răci spre medii ale maximelor de 19...22 de grade, în zilele de 30 și 31 mai. Ulterior temperatura aerului va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea treptată la un regim termic normal pentru începutul lunii iunie, cu valori termice maxime de până la 27 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, până spre 11 grade în jurul datei de 02 iunie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou, spre valori medii de 13...14 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precădere în prima săptămână, când sunt estimate și cantități de apă mai importante.

Citește și: Meteo România. Ce se întâmplă cu vremea în intervalul 27 mai - 24 iunie

Vremea în Crișana

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în primele trei zile ale intervalului de prognoză, cu valori termice maxime, în medie, de 25...28 de grade, apoi se va răci până spre medii ale maximelor de 19...20 de grade, în 31 mai, respectiv 01 iunie. Ulterior, temperatura aerului va crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade. Valorile minime vor marca o scădere, de la 15 grade la început, până în jurul unei medii de 11 grade, în data de 02 iunie. Apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 13 grade, în medie regională. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în prima sâptămână, când se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Transilvania

În primele trei zile de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 26...28 de grade, până spre 21 de grade în intervalul 31 mai – 03 iunie. Apoi, această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 de grade. Până în data de 01 iunie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Ulterior temperatura aerului va scădea ușor, până la 9 grade în data de 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere ușoară și treptată, spre valori de 10...11 grade, în medie regională. Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 30 mai – 02 iunie.

Vremea în Maramureș

Citește și
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
colaj de fotografii cua ndreea si radu la mireasa
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mai multe articole

Vremea caldă de la începutul intervalului se va răci treptat, astfel încât media maximelor va scădea de la 26...28 de grade în primele două zile, până spre 20 de grade, în data de 01 iunie. Ulterior temperatura aerului va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25...26 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 02 iunie, de la o medie regională de 14 la 9 grade, iar până la finalul perioadei de referință media acestora se va situa în jurul a 11 grade. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul perioadei de prognoză. Se vor semnala averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 28 mai – 02 iunie.

Vremea în Moldova

În primele trei zile media temperaturii maxime va fi de 28 de grade, iar din data de 30 mai, temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât media va scădea până spre 21 de grade în data de 02 iunie. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25...26 de grade. Până în data de 01 iunie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 15 grade. Ulterior temperatura aerului va scădea ușor, până la 12 grade în data 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere spre valori de 13...14 grade, în medie. Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată în intervalul 30 mai-05 iunie.

Vremea în Dobrogea

La începutul intervalului temperatura aerului va crește ușor, de la o medie a maximelor de 24 de grade în data de 28 mai, la o medie în jurul a 26 de grade în zilele de 29 și 30 mai. Ulterior, variațiile termice nu vor fi semnificative și, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, în medie regională. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 30 mai, spre 17 grade. Apoi acestea vor scădea treptat, spre medii de 15 grade, ce se vor menține până în data de 5 iunie. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor crește din nou până la medii regionale de 17 grade. După data de 1 iunie gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

Vremea în Muntenia

Până în data de 30 mai vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 29 de grade, apoi se va răci, până în data de 02 iunie, spre medii de 23...24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va marca o creștere, spre medii ale valorilor diurne de 26...27 de grade. Minimele termice vor crește ușor până în data de 31 mai, spre 15 grade. Apoi acestea vor scădea treptat, spre medii de 13 grade, ce se vor menține până în data de 6 iunie. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor avea o tendință de creștere, până la medii regionale de 14 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 30 mai - 4 iunie, când vor fi posibile cantități mai importante de apă. Apoi, până la sfârșitul intervalului, gradul de instabilitate va fi mai redus.

Vremea în Oltenia

Până în data de 30 mai vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 27…28 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea, astfel încât în perioada 31 mai - 03 iunie media diurnă regională se va menține în jurul a 22 de grade, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză va crește treptat până la valori de 26...27 de grade. Până în data de 31 mai, minimele termice vor fi de 13...15 grade. În zilele de 01 și 02 iunie temperatura aerului va scădea ușor, spre valori medii ale minimelor de 11...12 grade, apoi va crește din nou până la 13...14 grade la sfârșitul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 30 mai – 05 iunie, când se vor semnala averse pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Vremea la munte

La începutul intervalului, temperaturile vor avea valori maxime, în medie, de 17...18 grade și minime de 9...10 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 2 iunie vor fi medii ale temperaturilor maxime de 12...13 grade și de 5...6 grade ale minimelor. Apoi, tendința va fi de încălzire, până spre medii ale maximelor de 15...16 grade și medii ale minimelor, în medie de 7...8 grade, la sfârșitul intervalului. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință, iar local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Sursa: meteoromania.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri