Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Vremea 8 ianuarie. Prognoza meteo anunță ger la munte, vreme însorită la București

Vremea din 8 ianuarie aduce temperaturi scăzute. Prognoza meteo anunță ger la munte, dar soarele își va face apariția în București. Iată cum va fi vremea, marți, 8 ianuarie 2019.

vremea 8 ianuarie

Vremea din 8 ianuarie aduce temperaturi scăzute. Prognoza meteo anunță ger la munte, dar soarele își va face apariția în București. Iată cum va fi vremea, marți, 8 ianuarie 2019.

Potrivit vremea.ro, Marți în prima parte a zilei va mai fulgui cu totul izolat în Dobrogea, iar după orele prânzului un front atmosferic venit dinspre vestul Europei va aduce ninsori slabe pe spații relativ extinse în vestul Transilvaniei, Maramureș, Banat și Crișana. Vântul va sufla moderat în vestul extrem al țării și în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Dimineață va fi geroasă în mare parte din țara noastră, însă mai ales în centru și în nord, unde minimele termice vor coborî până spre -20 de grade Celsius, iar cu totul izolat în depresiunile intramontane din Carpații Orientali, chiar și până la -25 de grade, în condițiile unui strat de zăpada consistent prezent pe sol și a unui cer care se va degaja temporar de nori.

Conform prognozei meteo temperaturile maxime se vor situa în general între -9 și -4 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), -6…-2 grade în Banat și Crișana, -3…2 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -6…-2 grade în Moldova.

Vremea 8 ianuarie în București

Vremea va fi însorită în București, deși temperaturile scad ușor. Maximele și minimele termice se vor încadra între -1°C și -6°C. Vântul suflă cu putere, cu o viteză de 13 km/h dinspre SV pe timpul zilei și 10 km/h dinspre S pe timpul nopții. Cantitarea de precipitații este 0. Temperaturile sunt în continuă scădere în zilele următoare.

Prognoza meteo 8 ianuarie la munte

Și la munte soarele își va face apariția, deși temperaturile rămân, în continuare, scăzute. Minimele și maximele termice ale zilei se vor încadra între -6°C și -10°C. La noapte, norii își vor face apariția, la fel și vântul. Miercuri, temperaturile mai cresc cu câteva grade, urmând ca joi, să se îrregistreze noi scăderi termice.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vezi aici cum va fi vremea în intervalul 7-13 ianuarie 2019.

Recomandari