Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Vremea de Paște și de 1 Mai. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Vremea de Paște și de 1 Mai va fi în general frumoasă, cu temperaturi mult mai ridicate decât media pentru această perioadă, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea de Paște și de 1 Mai

Pixabay.com

În săptămâna 13 – 20 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, precum și în extremitatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 20 – 27 aprilie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toate regiunile.

Citește și ANM, avertizare de maximă importanță. Fenomene meteo periculoase, până la ora 16:00, în mai multe județe din țară. Cum va fi vremea în weekend

În săptămâna 27 aprilie – 4 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 4 mai – 11 mai, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, dar și a unui deficit în cele estice și sud-estice.

Recomandari