Căutare Live

Vremea în București. ISU avertizează locuitorii capitalei: Adăpostiți-vă în case

Vremea în București. ISU avertizează locuitorii capitalei: Adăpostiți-vă în case. Pentru perioada 5 mai - 8 mai 2019, ISU București - Ilfov a emis o atenționare specială. Află din articolul a1.ro, mai multe informații despre prognoza meteo ANM pentru București și recomandările ISU

Vremea în București. ISU avertizează locuitorii capitalei: Adăpostiți-vă în case. Pentru perioada 5 mai - 8 mai 2019, ISU București - Ilfov a emis o atenționare specială. Află din articolul a1.ro, mai multe informații despre prognoza meteo ANM pentru București și recomandările ISU

Duminică, 5 mai, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, duminică, 5 mai, în urm prognozei meteo emisă de ANM, că recomandă populației să se adăpostească în locuri sigure în caz de furtună sau vreme rea.

Meteorologii au emis, duminică, 5 mai o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până miercuri, 8 mai. Gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15…25 l/mp și izolat posibil peste 30…35 l/mp.

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21-23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12-13 grade.

Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11-13 grade, iar miercuri dimineața 6-7 grade.

ISU avertizează locuitorii capitalei

Reprezentanții ISU București-Ilfov a emis o nouă avertizare și oferă recomandări pentru populație. Aceștia sunt sfătuiți să întrerupă activitățile în aer liber şi să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii sigure, de vreme ce pentru perioada următoare meteorologii au prognozat ploi torenţiale, cu intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină.

„Ca urmare a prognozei emise de ANM, vă recomandăm următoarele:
- Întrerupeți activitățile în aer liber;
- Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
- Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
- Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate” - se arată într-un mesaj postat pe Facebook de ISU București Ilfov.

Populația trebuie să evite să stea în apropiere de copaci, stâlpi, panouri publicitare, corturi, schele şi să nu atingă stâlpi/fire de electricitate.

"În cursul zilei de astăzi [duminică, 5 mai], Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul Bucureşti, valabilă în perioada 05-08.05.2019. Pentru acest interval de timp, au fost prognozate averse cu caracter torenţial, intensificări de scurta durata ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. Preventiv, ISU Bucureşti a transmis populaţiei (prin intermediul panotajului outdoor şi a paginii instituţionale de Facebook) măsurile ce trebuie adoptate în cazul producerii manifestărilor meteo prognozate", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursă foto: pexels.com

Prognoză de tornadă în București! Avertizare meteo de vreme rea în toată România... Cod galben de instabilitate atmosferică şi frig până marţi, la ora 23.00. Vor fi afectate mai mult de jumătate dintre ju...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri