Căutare Live

Vremea în noaptea de Înviere. Ploi, vânt și descărcări electrice în Bucureşti şi în restul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea valabilă în noaptea de Înviere, ora 21:00 – 02 mai, ora 21:00.

Prognoza meteo de Înviere

shutterstock

Vor fi intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi în toată ţara.

În Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi perioade în care vor fi averse şi descărcări electrice, iar vândul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, cât şi pe parcursul zilei de duminică. Cu toate acestea, în Capitală, temperatura minimă va fi de 14-16 grade, iar cea maximă de 29-30 de grade, potrivit news.ro.

Vremea în nopatea de Înviere. Prognoza meteo de Paște 2021

„Vremea se va menţine deosebit de caldă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, dar şi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), când viteza la rafală va atinge 35...45 km/h. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade, iar cea maximă de 29...30 de grade”, arată un comunicat de presă al ANM cu privire la prognoza pentru intervaţul 1 mai - 2 mai, pentru Capitală.

Citește și: Vremea. Temperaturi de până la 30 de grade de Paște. Unde va fi cel mai cald și ce ne așteaptă în perioada imediat următoare

ANM a emis o avertizare de vreme rea şi anume de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 1 mai, ora 21.00 - 2 mai, ora 21.00 şi pentru restul ţării.

Astfel, „în intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul ţării şi local în sud şi sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi în zonele de munte”.

Citește și: Prognoza meteo, 2 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM

„Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova şi la munte, pe arii restrânse 30...35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45...65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie”, mai indică sursa citată.

Citeşte şi: Vremea 2 mai. Temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, dar nu scăpăm de ploi

Prognoza meteo, 2 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 3 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente
Catine.ro
Ultimele știri
x