Căutare Live

Vremea în weekend. Prognoza meteo anunță ger și ninsori puternice

Vremea în weekend 11-13 ianuarie. Potrivit meteorologilor, vremea continuă să fie închisă în toată țara. Temperaturile vor rămâne scăzute, iar ninsorile și voscolul vor face ravagii zilele acestea.

Vremea în weekend 11-13 ianuarie. Potrivit meteorologilor, vremea continuă să fie închisă în toată țara. Temperaturile vor rămâne scăzute, iar ninsorile și viscolul vor face ravagii zilele acestea.

Potrivit vremea.ro, după depresiunea de vineri, care va mai aduce ninsori și viscol pe arii extinse în cea mai mare parte a țării (cu excepția Dobrogei, unde vor predomină ploile), circulația aerului în troposfera se va reorienta dinspre nord-vest, țară noastră urmând să între din nou sub incidența unui aer polar de origine oceanică. Astfel, în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana sâmbătă și duminică va ninge pe arii relativ extinse, chiar dacă slab cantitativ. Datorită direcției predominante a vântului de nord-vest, conform prognozelor Vremea.ro sudul și estul teritoriului vor rămâne cvasi-ferite de precipitații (la adăpostul Carpaților Meridionali și Orientali), unele ninsori slabe și lapovițe urmând să se semnaleze doar cu totul izolat. Din punct de vedere termic vremea va fi normală pentru această perioada, cu temperaturi ușor negative în bună parte din teritoriu și ger în cursul dimineții (în special în depresiunile din estul Transilvaniei, unde mai ales sâmbătă dimineață temperaturile vor coborî până spre -15 grade Celsius).

Vremea 11 ianuarie

Vineri vremea va fi închisă în toată țară și va ninge în majoritatea zonelor, mai puțîn în Dobrogea, unde precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie. Un strat de zăpadă ceva mai consistent se va depune în partea centrală a Moldovei (10-15 centimetri). Și în Capitală va ninge, iar în prima parte a zilei se vor depune până la 8-10 centimetri de zăpadă. Vântul va suflă moderat spre tare în estul țării (viscolind și spulberând zăpadă ce se va depune pe sol) și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -5 și 0 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul Moldovei) și -1…4 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Vremea 12 ianuarie

Sâmbătă depresiunea ce va fi afectat țară noastră în cursul zilei de vineri se va deplasa înspre Ucraina, precipitațiile urmând să părăsească regiunile sudice și estice. Totuși, în paralel, modelele numerice de prognoza rulate de ido.ro arată că un front atmosferic slab organizat venit dinspre zona Scandinaviei va pătrunde prin nord-vest. Astfel, în Banat, Crișana, Transilvania și în Maramureș local va ninge slab. Vântul va suflă moderat în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte zone ale țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între -7 și -2 grade în Transilvania și Maramureș, -3…2 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Moldova și 0-5 grade în Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate pe litoral.

Vremea 13 ianuarie

Duminică va continuă să ningă slab pe spații extinse în regiunile intracarpatice ale teritoriului, în timp ce în sud și est cerul va fi variabil. Vremea.ro prognozează că local în Maramureș și în vestul Carpaților Orientali se va depune un strat nou de zăpadă de până la 5-10 centimetri. Vântul va suflă moderat în Crișana și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritorului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre -5…0 grade în Transilvania și Maramureș, -2…3 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al Moldovei), în timp ce în Dobrogea temperaturile maxime vor oscila între 0 și 5 grade Celsius, cel mai cald urmând să fie din nou în zona litorală.

Meteo 11 ianuarie. Temperaturi de - 11 grade la munte și ninsori... Ninsorile NU se mai opresc! Prognoza meteo până pe 20 ianuarie...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri