Antena Căutare

Vremea în weekend-ul 3-5 mai 2019. Prognoza meteo anunță ploi cu caracter de aversă

Vremea in weekend-ul 3-5 mai 2019. Prognoza meteo pentru acest sfarsi de saptamana anunta vreme specifica pentru aceasta perioada. Sunt asteptate ploi, descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului.

Vremea în weekend-ul 3-5 mai 2019. Prognoza meteo pentru acest sfârși de săptămână anunță vreme specifică pentru această perioadă. Sunt așteptate ploi, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

Ploile vor fi mai însemnate cantitativ în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării. Temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă a anului.

Vremea 3 mai 2019

Vineri vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor țării, însă instabilitatea atmosferica se va accentuă din nou în Transilvania, nordul Moldovei, Maramureș, Banat, Crișana și vestul Olteniei, unde pe spații relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de mici dimensiuni. Potrivit prognozei Vremea.ro, izolat cantitățile de apa vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonele montane. Vântul va suflă moderat în Crișana, Maramureș și Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între 14 și 19 grade în Transilvania și Maramureș, 17-22 de grade în Banat și Crișana și 20-25 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, din nou cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zonă Luncii Dunării.

Prognoza meteo 30 aprilie - 12 mai 2019. Vremea în minivacanța de Ziua Muncii

Vremea 4 mai 2019

Sâmbătă aversele de ploaie însoțite de fenomene electrice vor continuă să se manifeste pe spații relativ extinse în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud și est acestea se vor semnala numai izolat. Local, mai ales la munte, cantitățile de apa vor ajunge până la 10-15 mm. Vântul va suflă moderat în sud-est și mai mult slab în restul țării. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 13-18 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 16-21 de grade în Banat și Crișana, 20-25 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 17-22 de grade Celsius în Moldova.

Vremea 5 mai 2019

Duminică vremea va fi caldă în sudul și în estul țării, unde cerul va fi variabil, iar șansele pentru producerea averselor de ploaie vor fi destul de scăzute. În jumătatea vestică a teritoriului în schimb, un nou front atmosferic va aduce o scădere a valorilor termice și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice pe arii extinse, averse ce local vor fi mai însemnate din punct de vedere cantitativ (până la 20-25 de mm). Vântul va suflă moderat în Bărăgan, Dobrogea și vestul extrem al țării și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 13-18 grade în Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, 22-27 de grade în Muntenia și Dobrogea și 17-22 de grade în Moldova, cu valori ușor mai scăzute (15-16 grade Celsius) așteptate a se înregistra în zonă Obcinelor Bucovinei.

Sursa: vremea.ro

Vremea o ia razna: grindină, vânt puternic și fenomene meteo extreme! Ce anunță meteorologii... Avertisment ANM după tornada de la Drajna: Vor mai exista fenomene extreme în România în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x