Căutare Live

Rupere de nori deasupra României. Oamenii au rămas înconjuraţi de ape: ''Mă duc să îmi cumpăr o barcă!''

Ploaia torenţială de duminică noaptea a făcut prăpăd şi în ţară. Canalizările din Braşov nu au mai făcut faţă cantităţii mari de apă. Şoferii au evitat zonele de pasaj, unde nivelul apei a crescut foarte mult.

Circulaţia a fost paralizată şi în Sibiu de ploia abundentă. Zeci de maşini au rămas blocate în apă, iar şoferii au avut nevoie de ajutor ca să îşi continue drumul. Potopul a făcut ravagii şi în Alba-Iulia, unde mai multe gospodării au fost grav afectate, după ce apa a pătruns în case.

Alerta de Cod portocliu este valabilă începând de luni, ora 12:00, până la ora 21:00.

„În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Ploile torențiale au făcut ravagii în țară. Puhoaiele au intrat în curți și-n case, iar copacii smulşi de vânt au blocat drumuri

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp”, a anunțat ANM.

Știre inițială

O nouă atenționare de Cod galben de e ploi a fost emisă de meteorologi, pentru următoarele ore, în mai multe zone din țară.

Potrivit ANM, atenționarea de Cod galben este valabilă începând cu ora 10.00 şi până la ora 21.00, în Dobrogea, Moldova, Transilvania şi local în Muntenia şi Maramureş.

Conform meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi, izolat, grindină.

Potop, în România! Cod portocaliu și cod galben de ploi puternice! Zonele afectate, în următoarele ore

„Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 30...50 l/mp”, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Până la ora 10:00, mai este valabil un Cod galben de ploi, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei. Atenționarea este valabilă de duminică seară.

Tot până la ora 10:00, mai este valabil un Cod portocaliu de ploi, în estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei. Sunt anunțate, începând de duminică seară, averse ce pot avea și caracter torențial, și cantități de apă, îndeosebi prin acumulare, ce pot depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp.

Potop, în România! Cod portocaliu și cod galben de ploi puternice! Zonele afectate, în următoarele ore... Ploile nu se opresc în România. Meteorologii anunță furtuni violente și grindină până miercuri. Care sunt zonele afectat...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri