Antena Căutare

Ploile torențiale au făcut ravagii în țară. Puhoaiele au intrat în curți și-n case, iar copacii smulşi de vânt au blocat drumuri

S-a făcut toamnă în mijlocul verii. Trei sferturi din ţară este până în această seară sub cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. În unele zone, a plouat în câteva ore cât într-o lună. Apa a intrat în curţi şi-n case, iar copacii smulşi de vânt au blocat drumuri. 

În această casă din Alba Iulia, apa a ajuns până la ochiurile de la aragaz. Iar în garaje, maşinile sunt aproape scufundate. A plouat într-o singură noapte cât într-o lună.

”Aici are un metru și 20 cm, dacă aragazul e până aici la mine.”, spune un locuitor din Alba-Iulia.

Canalizarea, făcută pe vremea când în zonă erau doar câteva locuinţe, nu mai face faţă ploilor.

”Canalizările sunt înfundate. Şi data trecută s-a întâmplat la fel şi n-au venit să le desfunde. N-a mai putut să mai curgă apa, pe stradă, a venit din grădină. Tot de la canalizare. Din drum a venit apa în curte, a ieşit şi din canalul mare. Grădină. O să fie un miros mâine, poimâine.”, a povestit un bărbat.

Străzile s-au transformat în râuri. Chiar şi şoferii cu maşini de teren s-au dat bătuţi şi au dat înapoi.

Meteorologii, anunț de ultimă oră. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în cea mai mare parte a țării, în următoarele ore

”Până la ora 10, avem în jur de 160 de apeluri pe sistemul naţional 112 cu privire la persoane care au suferit pagube din cauza inundaţiilor.”, spune Radu Botezan, purtător de cuvânt ISU Alba.

În Maramureş, Dealul Hera a fost blocat de copacii doborâţi de vânt în mijlocul drumului. O maşină a fost lovită.

România, lovită de ploi torențiale. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații, până luni la prânz. Care sunt județele afectate

Toamna a venit în mijlocul verii şi la munte. O ploaie torenţială de doar un sfert de oră a inundat străzile din Braşov. Un şofer care s-a încumetat să înainteze s-a trezit cu apă în maşină.

Codul portocaliu de vreme rea expiră la ora 21, dar ploile vor continua şi mâine, de Sfântul Ilie, cunoscut în credinţa creştină drept "Aducătorul de ploi" în vreme de secetă.

Numărul real de cazuri de coronavirus, necunoscut în România. Ministrul Sănătății a recunoscut: ”Aproape 7000 de teste r... Redeschiderea școlilor, un pericol uriaș. Avertismentul lansat de cercetători: ”Copiii cu vârste de peste 10 ani pot tra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x