Căutare Live

Alertă meteo: Vremea va fi la extreme! Cod galben de viscol în unele regiuni, temperaturi de până la 10 grade în alte zone din România

Meteorologii au emis cod galben de viscol pentru mai multe zone din țară, însă vremea va fi la extreme, asta pentru că de sâmbată, în partea de sud și sud vest, temperaturile încep să crească, iar în weekend vom avea și 10 grade Celsius în anumite regiuni.

Meteorologii au emis cod galben de viscol pentru mai multe zone din țară, însă vremea va fi la extreme, asta pentru că de sâmbată, în partea de sud și sud vest, temperaturile încep să crească, iar în weekend vom avea și 10 grade Celsius în anumite regiuni.

Alina Serban, meteorolog, a oferit, la Antena 3, mai multe informaţii despre vremea la extreme din țara noastră, în zilele următoare.

„Este important să știe că un sistem frontal va aborda teritoriul țării noastre. De data această vorbim de un front cald, de aer mai cald și de precipitații în general sunt formă de ploaie, ce vor acoperi în general jumătatea de nord a țării. A fost emisă o informare meteo ce va intră în vigoare mâine(n.r. - sâmbătă) dimineață la ora 5, valabilă până în dată de 23 decembrie la ora 18.00, interval în care la munte la altitudini sub 1500 de m, deci în zona mai joasă de munte, vor fi precipitații mixte, în general moderate cantitativ ce vor favoriza depuneri de polei. Acolo știm că există un strat consistent de zăpadă, de altfel, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50, 55 de km pe oră în același timp în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

Deci Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în mod deosebit, acestea vor fi zonele expuse. În cursul nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, deci 23 spre 24 decembrie vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ la munte, unde de altfel, vor fi sub formă de ninsoare.

A fost emisă și o atenționare meteo de cod galben valabilă pe același interval, 22 decembrie ora 5, 23 decembrie ora 18 ce vizează zona montană a județelor Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 de m temporar va ninge, stratul de zăpadă va fi consistent, iar vântul va suflă tare cu rafale de peste 80 de km pe oră. Ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3.

ANM prognoza meteo pe o lună. Vremea 24 decembrie - 21 ianuarie... Vremea 22 decembrie. Prognoza meteo anunță temperaturi în creștere și ploi...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri