Antena Căutare

Vremea luna octombrie 2023. Meteorologii trag un semnal de alarmă. Ce temperaturi sunt anunțate pentru a doua lună de toamnă

Vremea în luna octombrie 2023. Prognoza meteo publicată vineri de Agenția Națională de Meteorologi, indică un val de căldură prelungit până la jumătatea lunii octombrie. Conform specialiștilor, temperaturile vor fi semnificativ mai ridicate decât mediile sezoniere, cu variații peste normale perioadei.

imagine cu un peisaj de toamna din luna octombrie
Vremea luna octombrie 2023. | shutterstock.com

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, până la jumătatea lunii octombrie, conform prognozei pe patru săptămâni, făcută publică vineri de meteorologi.

Însă până să trecem în luna octombrie, mai avem puțin din luna septembrie, care nu se anunță deloc una rea. De exemplu, în săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023 meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est şi de vest a ţării.

Cu excepţia extremităţii de nord-vest a ţării, unde regimul pluviometric va fi local excedentar, canţităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

Citește și: Prognoza meteo pentru septembrie 2023. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Cum va fi vremea la începutul luii octombrie 2023

De asemenea, spre sfârșitul lunii septembrie, încpeutul lunii octombrie, în săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre deficit în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi sud-vestice, potrivit Meteo Romania.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de ploi şi vijelii pentru zone din vestul şi nord-vestul ţării valabilă până vineri dimineaţă

Vremea luna octombrie 2023, în săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea luna octombrie 2023, în săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și: Cât mai ține valul de caniculă în România. Ploile și furtunile vor acoperi treptat mare parte din țară

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod galben de ploi şi vijelii pentru zone din vestul şi nord-vestul ţării valabilă până vineri dimineaţă... Prognoza meteo 16 septembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x