Antena Căutare

Vremea până la începutul lunii noiembrie. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru patru săptămâni

Dacă luna octombrie nu a fost pe placul tuturor și a venit cu ploi, vijelii ba chiar a adus și ninsori la munte, luna noiembrie este promițătoare,spun meteorologii. Astfel, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit i va aduce zile frumoase.

colaj de fotografii cu vremea, copil în ploaie, umbrela și strada
Dacă luna octombrie nu a fost pe placul tuturor și a venit cu ploi, vijelii ba chiar a adus și ninsori la munte, luna noiembrie este promițătoare,spun meteorologii. Astfel, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit i va aduce zile frumoase. | shutterstock

Sfârșitul lunii octombrie aduce cu sine temperaturi mai ridicate și precipitații pe alocuri, pe arii restrânse. Soarele se va arăta în următoarele săptămâni și vom intra bine în luna noiembrie, care se arată prietenoasă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 18 octombrie- 15 noiembrie prognoza meteo.

Prognoza meteo pentru. Cum va fi la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie

A doua parte a lunii octombrie și începutul lui noiembrie vor aduce vreme mai caldă decât în mod obișnuit, iar îcepând cu data de 18 octombrie temperaturile încep să crească simțitor, potrivit ANM.

Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 - 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie", au anunțat meteorologii, potrivit Digi24.

Vremea în săptămâna 18 octombrie – 25 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Citește și: Alertă ANM! Cod Portocaliu de ploi abundente și vreme rece. Meteorologii au anunțat ninsori la munte

Vremea în săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 1 noiembrie – 8 noiembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și cât vor scădea temperaturile

Vremea în săptămâna 8 noiembrie - 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 15 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 16 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x