Antena Căutare

Vremea pe 15 zile. Prognoza meteo ANM pe următoarele 2 săptămâni. Grindină și descărcări electrice

Vremea pe 15 zile. Prognoza meteo ANM pe următoarele 2 săptămâni. Grindină și descărcări electrice. Află din articolul a1.ro, cum va fi vremea în România, în perioada 6 - 21 mai 2019, temperaturile, precipitațiile, dacă va ploua, când se răcește vremea, când se încălzește afară, alertele de tornadă. Meteo România

Vremea pe 15 zile. Prognoza meteo ANM pe următoarele 2 săptămâni. Grindină și descărcări electrice. Află din articolul a1.ro, cum va fi vremea în România, în perioada 6 - 21 mai 2019, temperaturile, precipitațiile, dacă va ploua, când se răcește vremea, când se încălzește afară, alertele de tornadă. Meteo România

Prognoza meteo se schimbă pentru perioada următoare din cauza aerului polar ce pătrunde în atmosferă deasupra spațiului țării noastre. Așa cum săptămâna trecută a avut loc o tornadă devastatoare în județul Călărași, meteorologii spun că acest fenomen meteo poate apărea din nou.

Vremea pe 15 zile – Cum va fi vremea în toate zonele țării

Presiunea atmosferică rămâne scăzută pe partea de est și de nord a continentului. Există doi cicloni care evoluează unul în zona Scandinaviei și altul în zona României și Ucrainei care sunt de interes. Până la mijlocul săptămânii, presiune atmosferică va crește ușor în partea de sud-est a Europei, dar va scădea destul de mult din nou în partea centrală și nord-vestică a Europei.

Prin urmare, din după-amiaza zilei de luni și până marți dimineață, trebuie să ne așteptăm la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Acest fenomen va avea loc mai ales în partea de sud, centru și de est a României unde vor fi averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, atât cu aspect de vijelie, cât și cu căderi de grindină.

Astfel de fenomene meteorologice vor fi mai intense în zona Olteniei, Transilvaniei, Moldovei și în zonele montane aferente unde ne așteptăm să se strângă și cantități de apă mai însemnate, chiar și peste 40-60 l/ metru pătrat. De asemenea, de noaptea trecută spre dimineața acestei zile, dar și pe parcursul zilei de marți, în zonele montane vor avea loc și precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va bate cu putere.

Pe parcursul zilei de marți, ploile vor mai fi prezente în partea de sud, centru și est a României, dar de această dată vor fi în general slabe din punct de vedere cantitativ și nu se vor depăși 20-25 l/ metru pătrat.

Miercuri vremea se va ameliora. Precipitațiile își vor face simțită prezența poate doar în prima parte a zilei în extremitatea estică.

În acest interval, trebuie să fim atenți la mesajele pe care le trimite Administrația Națională de Meteorologie, fie că vorbim de cele generale, fie că vorbim de cele de now-casting emise cu 1 până la 6 ore și care vor putea fi vizualizate online.

În ceea ce privește temperaturile, aerul cald se retrage din zona geografică a țării noastre și va fi înlocuit de un aer polar azi și miercuri. Prin urmare, dacă luni vremea s-a răcit destul de mult în vestul și nordul țării, unde maxima a fost de doar 12-14 grade, în timp ce în partea de sud-est a României încă s-au înregistra maxime de vară, de 24 și izolat 25 de grade.

Ulterior, marți vremea va deveni rece în toată țara, cu maxime între 6 și 16 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra doar în Dobrogea sau în extremitatea de vest a țării. Miercuri, valorile termice încep să crească, dar vremea se menține rece, astfel că maximele vor fi cuprinse între 12 – 20 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de vest și sud-vest a Olteniei.

Vremea pe 15 zile – Vremea în capitală

În ceea ce privește capitala, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în special în dimineața zilei de marți când se așteaptă frecvent descărcări electrice, vânt intens cu aspect de vijelie, grindină și cantități de apă mai însemnate. Este posibil să se depășească și în capitală 20 l/ metru pătrat. Cu toate acestea vremea rămâne destul de caldă, cu o maximă de 22-23 de grade Celsius.

Marți va ploua temporal în capitală, iar vremea se răcește destul de mult. Maxima s-ar putea să nu depășească 12-13 grade. Ulterior miercuri vremea devine în general frumoasă și temperatura maximă va urca spre 17 grade Celsius.

Vremea pe 15 zile - Vremea pe regiuni

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Crișana

În primele doua zile din această săptămână vremea va fi deosebit de rece și se vor înregistra 12-13 grade. Apoi, în perioada 8-11 mai, se vor înregistra 17-20 de grade. În intervalul 12-15 mai va avea loc o nouă răcire ușoară a vremii, cu temperaturi de 16 grade. Apoi vremea se va încălzi iar temperaturile vor crește spre 20-22 de grade, în zilele de 18 și 19 mai.

Temperaturile din timpul nopții se vor situa în general între 6 și 8 grade, exceptând nopțile din perioada 7-9 mai, când se vor înregistra 4 grade. Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă ploi local însemnate cantitativ se vor semnala cu o probabilitate mai mare în perioada 12-15 mai.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Banat

Marți vremea va fi deosebit de rece, temperaturile ajungând la 13-14 grade, iar în perioada 8-11 mai vor fi 17-20 de grade. Vremea se va răci din nou în intervalul 12-14 mai, când se vor înregistra 14-15 grade, iar apoi temperaturile vor urca până spre 20-22 de grade în zilele de 18 si 19 mai.

Noaptea se vor înregistra între 7 și 9 grade, exceptând perioada 7-9 mai, când vor fi 4-6 grade. Va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însa ploi local însemnate cantitativ se vor semnala cu o probabilitate mai mare în perioada 12-15 mai.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Transilvania

Temperatura maximă înregistrată în Transilvania la început de săptămână va fi de 17 grade, în ziua de 6 mai, urcând până spre 8 grade pe 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Apoi, temperaturile vor fi în creștere. Astfel încat în perioada 9-18 mai vor oscila între 15 și 18 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, temperaturile vor urca spre 20 de grade.

Temperaturile din timpul nopții vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, exceptând nopțile din 8 și 9 mai, când vor fi 2 grade. Temporar va ploua în cea mai mare a intervalului, iar pe 6 mai și în noaptea de 6-7 mai, cantitățile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ, se vor semnala și în perioada 12-14 mai.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Maramureș

Vremea va fi deosebit de rece marți când se vor înregistra 11 grade. Apoi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât în perioada 9-18 mai vor oscila între 15 și 18 grade, iar pe 19 mai vor fi 20 de grade.

Minimele vor fi cuprinse între 6 și 8 grade, exceptând nopțile din perioada 7-9 mai, când se vor înregistra 3-4 grade.Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă pe 6 mai și în perioada 12-14 mai, local ploile vor fi în general moderate cantitativ.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Dobrogea

Din prima zi a săptămânii, maximele vor scădea de la 20 de grade până la 15 grade pe 8 mai. Ulterior se va încălzi, astfel încât la sfârșitul intervalului vor fi 20 de grade. Vor scădea și minimele, ajungând până pe 8-9 mai, când media lor va fi de 7-8 grade. În 10 mai dimineața vor fi cu 3-4 grade mai mult, apoi variația termică va fi nesemnificativă. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales între 10 și 19 mai.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Moldova

Marți vremea se va răci accentuat, la început în nord și apoi în restul regiunii, iar pe 7 mai vor fi 10-11 grade, mult mai rece decât în mod normal. Până joi se va încălzi cu aproximativ 8 grade, apoi maximele vor oscila între 18 și 20 de grade.

Minimele vor fi în scădere semnificativă astfel că în dimineața zilei de joi vor fi 4 grade. În 10 mai, dimineața, vor fi 8 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoza, nu vor mai exista variații termice semnificative. Pe arii mai extinse vor fi averse în zilele de 6 și de 7 mai și apoi din nou după data de 9 mai.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Muntenia

Vremea se va răci accentuat, de la 22 de grade în prima zi a săptămânii până la 14 grade în cea de a doua. Ulterior, până pe 12 mai se va încălzi treptat, când temperturile vor urca până la 21 de grade. Apoi, pe 13 mai vremea se va răci cu aproximativ 3 grade.

Din 14 și până pe 19 mai se va încălzi din nou treptat, iar în ultima zi de prognoză vor fi 21-22 de grade. Minimele vor fi în scădere până pe 9 mai, când vor fi 5-6 grade. Pe 10 mai dimineața vor fi 9 grade, apoi nu vor mai fi modificări importante. Se vor înregistra averse pe arii extinse aproape în fiecare zi. Excepție va face ziua de 8 mai și prima parte a zilei de 9 mai, când acestea vor fi posibile doar izolat.

Vremea pe 15 zile- Prognoza meteo ANM- Oltenia

Maximele scad de la 19 grade în prima zi a săptămânii, la 14 grade în cea de a doua. Apoi se va încălzi treptat până la data de 11 mai când vor fi 21 de grade. În următoarele două zile, vremea se va răci cu 4-5 grade, iar din 14 mai procesul de încălzire al vremii se va relua.

Temperaturile minime vor scădea până pe 9 mai, când se vor înregistra 5 grade. În 10 mai se vor atinge 9 grade și la fel până la sfârșitul intervalului. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente în prima zi și din data de 9 mai.

Sursă de autoritate: Meteo România - Agenția Națională de Meteorologie

Sursă foto: pexels.com

Avertizare meteo: atenționare ANM de ninsori și vreme deosebit de rece... Vremea face ravagii în toată România! 22 de judeţe, sub cod galben de furtuni şi ploi torenţiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x