Antena Căutare

Vremea pe 7 zile. Află cum va fi vremea săptămâna aceasta, unde se încălzește și când

Prognoza meteo pe 7 zile. Potrivit meteorologilor, vremea va fi frumoasa si cald, iar precipitaTiile vor fi aproape inexistente. De menTionat este faptul ca radiatia nocturna negativa va face ca temperaturile sa scada destul de mult in cursul noptilor si al diminetilor.

Prognoza meteo pe 7 zile. Potrivit meteorologilor, vremea va fi frumoasă și caldă, iar precipitațiile vor fi aproape inexistente. De menționat este faptul că radiația nocturnă negativă va face ca temperaturile să scadă destul de mult în cursul nopților și al dimineților.

Potrivit vremea.ro, chiar dacă în cursul după-amiezelor abaterile termice vor fi pozitive (și destul de consistente în acest sens), minimele termice se vor încadra în mare parte în media climatologică a perioadei, că urmare a inversiunilor termice nocturne datorate cerului senin și a vântului mai mult slab. În mod uzual, amplitudinile termice zilnice sunt importante în regim anticiclonic, iar perioada următoare nu va face excepție de la această regulă: îndeosebi în regiunile intracarpatice se vor înregistra amplitudini termice zilnice de până la 20-25 de grade Celsius.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo 8 octombrie - 14 octombrie

Luni, 8 octombrie vremea va fi frumoasă și caldă în aproape toată țară. În jumătatea vestică își vor face apariția unele înnorări temporare, însă șansele pentru precipitații vor fi nule. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat în nord-vest, nord-est și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana și 20-25 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sud-vestul Olteniei.

Marți, 9 octombrie vremea va fi frumoasă și caldă în aproape toată țară, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în Moldova vor fi unele înnorări trecătoare, însă nu se vor semnala precipitații. Vântul va suflă slab până la moderat în sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi aproape indentice cu cele înregistrate în cursul zilei de luni și se vor încadra în general între 19 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-26 de grade în Banat și Crișana și 20-25 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în extremitatea nordică a Moldovei.

Miercuri, 10 octombrie vremea va continuă să fie frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioada a anului în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea estică își vor face apariția unii nori de altitudine joasă, dar din aceștia nu vor cădea precipitații. Vântul va suflă moderat în estul Dobrogei și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 19 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana, 20-25 de grade în Oltenia și Muntenia și 17-22 de grade în Dobrogea și Moldova, cu mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Moldovei și în vestul Dobrogei.

Joi, 11 octombrie cerul va fi mai mult senin în toată țară. Dimineață vor există condiții de apariție a ceții în depresiunile intramontane, însă datorită umidității relativ scăzute din straturile inferioare ale troposferei, această se va risipi imediat după răsăritul Soarelui. Vântul va suflă moderat în estul Dobrogei și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor țării. Conform prognozelor Vremea.ro, maximele termice vor urcă la prânz până spre 17-22 de grade în Transilvania și Maramureș, 20-25 de grade în Banat și Crișana și 19-24 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în zona Luncii Dunării.

Vineri, 12 octombrie vremea va fi frumoasă și caldă în toată țară. Vântul va suflă moderat în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 și 24 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în vestul Luncii Dunării.

În week-end, 13 - 14 octombrie vremea se va menține frumoasă și caldă în aproape toată țară. Doar duminică vor există condiții pentru producerea unor ploi și burnițe slabe izolat în sud-estul extrem și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra la nivel național sâmbătă în general între 20 și 25 de grade, iar duminică între 18 și 23 de grade Celsius, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul extrem al Moldovei, iar cele mai ridicate în Banat, Crișana și în sudul extrem al țării.

Fără ploi în perioada următoare! Prognoza meteo 8 octombrie - 5 noiembrie... Vremea 9 octombrie. Moldova va avea parte de cele mai scăzute temperaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x