Antena Căutare

Vremea pe zile. De când se schimbă radical vremea și când vine frigul

Vremea pe zile aduce noutăți în ce privește evoluția termică a temperaturilor, în contextul în care România urmează să fie traversata de un front rece compact, care va aduce prima răcire serioasă din ultimele 3 luni.

Vremea pe zile. De când se schimbă radical vremea și când vine frigul Galerie
vremea pe zile

Vremea pe zile aduce noutăți în ce privește evoluția termică a temperaturilor, în contextul în care România urmează să fie traversata de un front rece compact, care va aduce prima răcire serioasă din ultimele 3 luni. Iata cu ce informații actualizate vine prognoza meteo.

Vremea pe zile pentru această săptămână anunță temperaturile maxime care vor urca până spre 30-32 de grade în sudul țării și 27-29 de grade în regiunile intracarpatice. Iată când se răcește vremea și când vine frigul. Șansele de precipitații vor fi aproape nule până sâmbătă după-amiază, pe nicăieri în țara nefiind așteptate precipitații.

Prognza meteo pentru luna septembrie 2018.

Vremea pe zile. Cum va fi vremea miercuri în România

Potrivit vremea ido, miercuri vremea va continuă să fie frumoasă peste tot, fără șanse de precipitații pe niciunde în țara. Vântul va suflă slab până la moderat în jumătatea sudică și slab în cea nordică. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 26-31 de grade în Banat, Crișana și Oltenia și 24-29 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vremea pe zile. Cum va fi vremea joi în România.

Joi cerul se va menține senin în toată țara. Vântul va suflă slab până la moderat în sudul litoralului și slab în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade Celsius la nivelul aproape întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și în extremitatea nordică a Moldovei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și al Olteniei.

Vremea pe zile. Cum va fi vremea vineri în România

Vineri vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în toată țara. Vântul va suflă slab până la moderat în sud-vest, nord-est și sud-est și slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele ce se vor înregistra joi și vor fi cuprinse în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în Luncă Dunării.

Vremea pe zile. Cum va fi vremea în weekend, în România

În weekend vremea va fi schimbătoare, sâmbătă căldură continuând să persiste în sudul țării, în timp ce în vest, centru și nord după-amiază va intră un front rece (venit dinspre nord-vestul continentului) însoțit de ploi pe arii relativ extinse. Pentru moment nu se întrevede acumularea unor cantități foarte însemnate de apa, doar la munte existând șanse să se înregistreze până la 10-15 mm. Duminică răcirea se va face resimțita și în sudul țării, însă precipitațiile aici vor fi mult mai puține, Carpații Meridionali urmând să constituie un adevărat baraj în calea formațiunilor noroase.

Deși vremea pe zile arată că săptămâna aceasta temperaturile se mențin ridicate, începând de sâmbătă după-amiază și pe parcursul zilei de duminică, valul de răcire va cuprinde România, iar precipitațiile își vor face apariția. Acestea ce se vor semnala însă cu precădere în vest, centru și în nord. Săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi mult mai scazute.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi! Este Cod GALBEN de CEAȚĂ într-un județ din țară... Meteo 19 setembrie. Cum va fi vremea miercuri în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x