Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Metotologii anunță călduri foarte mari în luna iulie

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie vremea se menține instabilă și ușor răcoroasă în săptămâna care urmează în regiunile estice și sud-estice, iar emperaturile încep să crească abia la final de iunie. Ce ne aștepată în luna iulie.

Prognoza Meteo

shutterstock

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține instabilă în majoritatea regiunilor până la finalul lunii iunie când se va încălzi treptat, iar luna iulie se anunță extrem de călduroasă.

De asemenea, meterologii au emis, vineri, o nouă atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabilă până la ora 22.00, în Bucureşti şi în 28 de judeţe din jumătatea de vest a Munteniei, sudul şi estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi din zona de munte.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 litri/ metru pătrat şi, pe arii restrânse, 25-50 litri/ metru pătrat.

Totodată, a fost emisă o nouă atenţionare Cod galben, valabilă vineri, între orele 12.00 şi 22.00.

Vremea pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului, potrivit Digi24.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa
în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește și: Prognoza Meteo, 11 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea
de vest a teritoriului.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice

Ultimele știri