Antena Căutare

Prima ninsoare ar putea cădea în doar câteva zile! Vremea se răcește drastic în următoarea perioadă

România a fost astăzi ţara celor două anotimpuri. În sud, ne-am bucurat de o vară aproape caniculară, cu maxime de 34 de grade. În timp ce în nord, un val de aer polar a adus temperaturi de sfârşit de octombrie: doar 12 grade. Prima ninsoare ar putea cădea în doar câteva zile.

România a fost astăzi ţara celor două anotimpuri. În sud, ne-am bucurat de o vară aproape caniculară, cu maxime de 34 de grade. În timp ce în nord, un val de aer polar a adus temperaturi de sfârşit de octombrie: doar 12 grade. Prima ninsoare ar putea cădea în doar câteva zile. Greu de crezut pentru turiştii de pe litoral, care astăzi au făcut plajă şi chiar o baie în mare.

De trei săptămâni, în calendare e toamnă, dar pe litoral timpul pare că s-a oprit în loc, în luna lui Cuptor. Vremea e ca la început de iulie, iar turiştii se bucură de briză încă de dimineaţă. Iar la prânz, sub soarele arzător, sfidează în valuri anotimpul.

De vara prelungită de pe litoral nu se bucură doar turiştii, ci şi hotelierii.

De mâine, însă, vremea se răceşte. Joi, marea va fi mai caldă decât aerul. Răcirea cea mai mare se va resimţi pe parcursul zilei de joi, când, la Constanţa, nu vor fi mai mult de 19 grade.

Valul de aer polar va cuprinde şi sudul ţării, unde astăzi temperaturile au fost aproape de pragul caniculei.

La polul opus a fost astăzi jumătatea de nord a ţării. În Iaşi, oamenii şi-au scos hainele groase pentru prima oară în această toamnă.

În doar 24 de ore, temperaturile au scăzut şi cu peste 15 grade în Iaşi, Botoşani, Rădăuţi şi Suceava. Un şoc termic care ne afectează sănătatea.

România a devenit o ţară cu două anotimpuri, simultan! Categoriile de persoane care sunt în pericol, în următoarele zile... Meteo 18 septembrie: vremea se răcește în toată țara. Ce temperaturi vom avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x