Live acumObservator 19
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Cele mai cunoscute femei ale României, care au marcat istoria

Ziua de 8 martie este cel mai bun motiv să ne mândrim cu româncele care au ajuns cunoscute în toată lumea. Sunt câteva femei ale României care au marcat istoria. Din țara noastră provine prima arhitectă din lume, precum și prima avocată.

Ziua de 8 martie este cel mai bun motiv să ne mândrim cu româncele care au ajuns cunoscute în toată lumea. Sunt câteva femei ale României care au marcat istoria. Din țara noastră provine prima arhitectă din lume, precum și prima avocată.

Fie că vorbim de muzică, medicină, film sau modă, româncele au scris istorie. Iată cu cine ne mândrim.

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Ana Aslan

Este considerată a fi “Savanta care a învins bătrânețea”.
În cadrul acestui institut, Ana Aslan a elaborat medicamente cu efecte curative aupra îmbătrânirii și a bolilor legate de vârstă, de exemplu Gerovital H3 primul medicament creat anume să întârzie procesul de îmbătrânire, a fost elaborat între anii 1946 și 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan și școală să după numeroase cercetări clinice și experimentale. Aslavital este de asemenea o marca Ana Aslan.

Angela Gheorghiu

Este una dintre cele mai cunoscute cântărețe de operă din lume. Angela Gheorghiu a fost distinsă cu 5 premii Gramophone, cel mai recent pentru discul Madama Butterfly în 2009.

În 2002, Angela Gheorghiu primește premiul Echo Klassik pentru "Artista anului".

Regina Elisabeta

Soție a regelui Carol I, Regina Elisabeta a fost promotoare a artei, autoare de poezii, nuvele și romane, cunoscătoare a mai multor limbi precum engleză, franceză sau germană și fondatoare a unor instituții caritabile. Elisabeta a rămas în istoria României ca mai mult decât o soție de monarh.

Maria Tănase

Maria Tănase a fost supranumită Pasărea măiastră de către Nicolae Iorga în anul 1938. Este cunoscută pentru interpretarea de muzică populară, lăutărească. A fost și actriță de teatru de revistă. Repertoriul său cuprindea cântece din toate zonele țării.

Anastasia Soare

Anastasia Soare este una dintre cele mai cunoscute personalități de la Hollywood. Aceasta este recunoscută pentru metoda ei unică de a pensa vedetele americane și este celebră în Beverly Hills.

Sarmiza Bîlcescu

Sarmiza Bilcescu a fost prima avocată din lume. Numele Sarmizei Bilcescu apare în dicționarul femeilor care ar trebui onorate, pe site-ul women-philosophers.com. În acele vremuri, accesul femeilor în astfel de domenii era aproape de neconceput, însă tânără româncă a reușit să spargă barierele prejudecăților și ale sexismului și să se înscrie la Facultatea de Drept din Paris.

Virginia Andreescu Haret - prima arhitectă din lume

Virginia a fost nepoata marelui pictor român Ion Andreescu și, după ce a trecut printr-o copilărie dură, rămasă orfană la vârstă de 9 ani și fiind nevoită să aibă grijă de cei trei frați, a devenit prima femeie arhitect din lume după ce, la vârstă de 18 ani a intrat prima, la Școală Superioară de Arhitectură din București. În același timp, a studiat și la Academia de Arte Frumoase.

Foto: Wikipedia, historia