Din ”teribilism”, Presley a scos ”Love me tender”! I-au dat o piesă, nu i-a plăcut: ”Elvis trebuia să o cânte. Dar eu n-am întâlnit în viața mea pe cineva o ureche atât de teribilă”

 

Regele Rock'n'Roll-ului, The King, ”the one and only”, apelativele curg valuri în ziare, reviste, la televizor sau pe internet. Nu mai e printre noi de patru decenii, fix, că astăzi, pe 16 august 2017, sunt 40 de ani fără el.  Este ”veșnic viu”, însă, prin muzica sa. Descrierea de mai sus poartă numele de Elvis Presley.

Rock'n'Roll, muzică dansantă, dar și cele mai frumoase balade. În această perioadă, în care îndrăgostiții celebrează iubirea, play pe piesa ”Love me tender” se dă de mai multe ori decât de obicei. Elvis a iubit această piesă. A primit-o de-a gata, dar nu i-a plăcut, așa că s-a ”apucat” de ea. A schimbat atât linia melodică, dar și versurile.Practic, a compus o piesă nouă, devenind astfel mai mult decât cântăreț. 

”A ajustat muzica și versurile în propria-i manieră, care să-l reprezinte. Elvis are cea mai teribilă ureche pe care un om o poate avea din toți cei mulți pe care i-am întâlnit până acum”, spunea despre Rege, compozitorul și prietenul său, Ken Darby 

Povestea piesei începe simplu, dar continuă... în stilul lui. Prima audiție, primul succes

"Love Me Tender" a fost înregistrată în 1956 de Elvis Presley, versurile și muzica fiind semnate de Ken Darby (sub pseudonimul Vera Matson, numele soției sale) și de Elvis Presley. Melodia a fost inspirată din balada "Aura Lee", care fusese lansată în 1861.

"Aura Lee" a fost sursă de inspirație, însă intensitatea finală a fost dată de personalitatea amplă a LUI. 

”El nu se pricepe să citească muzica pe note, dar nici nu are nevoie de asta. Tot ce am făcut a fost să interpretez piesa o singură dată în prezenta lui și a știut imediat să o adapteze pentru el. Asta știe cel mai bine Elvis: ceea ce e potrivit pentru el” (Ken Darby)

Pentru ''Love Me Tender'', Elvis a fost și producător, melodia fiind înregistrată la RCA recordings.

Prima audiție a melodiei a fost la 9 septembrie 1956, la The Ed Sullivan Show, cu o lună înainte ca melodia să apară și pe coloana sonoră a filmului ''Love Me Tender'', în care Elvis Presley interpretează unul dintre rolurile principale. 

Imediat după lansare, ”Love me Tender” a urcat pe primul loc în topurile Billboard

Single-ul a debutat pe poziția a doua în "Best Sellers in Stores" pop singles chart, iar în noiembrie 1956 ajungea pe primul loc în Billboard charts, rămânând pe această poziție timp de cinci săptămâni. De asemenea, a fost timp de trei săptămâni pe locul al treilea în R&B chart.

Nici filmul nu a fost de ”lepădat”: Debutul cinematografic al lui Elvis, succes din succesul piesei

Filmul ''Love Me Tender'' este o producție CinemaScope motion picture din 1956, regizată de Robert D. Webb și în care joacă în rolurile principale Richard Egan, Debra Paget și Elvis Presley, acesta fiind debutul său cinematografic. Filmul trebuia să se numească inițial ''The Reno Brothers'', dar după succesul melodiei ''Love Me Tender" care atinsese vânzări record pentru un single, titlul filmului a fost schimbat

Surse: Wikipedia, Agerpres, The Telegraphfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI