Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Miracolul de la Fatima. Ziua în care Soarele s-a rotit pe cer, iar omenirea a amuțit. Trei copii o aduceau pe Fecioara Maria, în fața a peste 70.000 de persoane

13 mai 1917, Portugalia. Trei copii aveau să trăiască o minune, denumită mai târziu "MIRACOLUL DE LA FATIMA", pentru care au curs râuri întregi de cerneală, la acea vreme. Şi încă mai curg. Evenimentul a strâns zeci de mii de curioși și a născut multe controverse.

13 mai 1917, Portugalia. Trei copii aveau să trăiască o minune, denumită mai târziu "MIRACOLUL DE LA FATIMA", pentru care au curs râuri întregi de cerneală, la acea vreme. Şi încă mai curg. Evenimentul a strâns zeci de mii de curioși și a născut multe controverse.

Fraţii Jacinta și Francisco Marto, împreună cu Lucia dos Santos, aflaţi cu oile la păscut, în apropiere de FATIMA, pe câmpurile de lângă „Cova da Iria“ - „Grota Sfintei Irina“, văd un fulger, după care o lumină puternică. Cei trei copii disting conturul unei femei - DOAMNA DIN LUMINĂ.

Răspândea o lumină mai limpede şi mai intensă decât un pahar de cristal umplut cu apă cristalină, străbătută de razele celui mai arzător soare”, a povestit Lucia.

Jacinta, Lucia dos Santos și Francisco Marto

Cei trei copilaşi trăiau un miracol, greu de înţeles în acel moment. A fost îndemnați să se roage și să revină în același loc, în ziua de 13, a fiecărei luni. Ba mai mult, îi anunță că Jacinta şi Francisco vor veni curând la ea, în timp Lucia o va face mult mai târziu.

Fecioara Maria li s-a arătat celor trei copilași: "Fața zdrobită de boală îi era luminată. Copilul de zece ani spunea, fericit: "Nu vreau nimic. Doar să mor și să mă duc la cer!"

Astfel, pe 13 iunie 1917, alături de alte 50 de persoane, copiii au fost văzuți din nou, îngenunchind lângă un măslin și vorbind cu cineva nevăzut. O lună mai târziu, deja zvonul se răspândise, strângându-se peste 4500 de credincioşi, gata să vadă cu ochii lor miracolul care se înfăptuise - apariţia FECIOAREI MARIA.

Atunci, Lucia dos Santos, singura care o putea auzi pe "DOAMNA DIN LUMINĂ", a spus că aceasta ar fi promis un miracol, pe data de 13 octombrie 1917, ultima dată când avea să se arate. Aproape 70.000 de oameni s-au strâns atunci.

Povestea lui PETRACHE LUPU de la MAGLAVIT, românul care l-a întâlnit pe Dumnezeu: „Era un moș bătrân cu barbă albă până la brâu”

Pe o vreme ploioasă, mulţimea aştepta nerăbdătoare. Ploaia ar fi încetat subit, iar norii grei s-ar fi risipit în câteva clipe. Din spusele celor prezenţi, soarele a apărut pe cer sub forma unui disc argintiu, care a început să se rotească rapid, proiectând fascicule intense policrome, timp de 10 minute.

Un an mai tarziu, s-a declanșat o epidemie de gripă spaniolă, iar Francisco și Jacinta au murit. Lucia dos Santos a trăit 98 de ani, la o Mănăstire din Coimbra. Cuvintele DOAMNEI DIN LUMINĂ se adeveriseră.

Cele trei SECRETE de la Fatima! Previziunile crunte pe care le-au auzit tinerii păstori: Iadul, cel de-al Doilea Război Mondial şi prăbuşirea creştinismului: "Pocăință! Pocăință! Pocăință!"

De-a lungul timpului, mulți au fost cei care au încercat să destrame mitul MIRACOLULUI DE LA FATIMA, afirmând că cei peste 70.000 de oameni și-au imaginat totul. Bineînțeles, nimeni nu a putut explica vreodata cum, uzii fiind din cap până în picioare, curioșii strânși laolalta și-au uscat hainele de pe ei ca prin minune.

Cert este că, de atunci, FATIMA a devenit, un important loc de pelerinaj. Se spune că FECIOARA MARIA a prevestit, în acea perioadă, mai multe evenimente importante ale secolului al XX-lea, printre care sfârșitul Primului Război Mondial și tentativa de asasinat asupra Papei Ioan Paul al-II-lea, din 13 mai 1981.

Surse: wikipedia.org, evz.ro, catholicexchange.com

Surse foto: churchmilitant.com, famigliacristiana.it

Recomandari