Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

O nouă tehnică de obținere a APEI POTABILE a fost INVENTATĂ! Sistemul WEDEW poate SALVA SUTE DE MILIOANE DE VIEȚI! Câtă apă se poate obține într-o zi

După ani de cercetări privind inventarea de sisteme generatoare de apă potabilă, a fost creat WEDEW, un sistem care poate genera apă în cantități mari cu ajutorul aerului, folosind energia alimentată cu biogaz.  Acest dispozitiv poate reprezenta un pas mare pentru a face față crizei globale a apei. Deși 71% din planeta noastră este acoperită cu apă, doar  2% din ea este potabilă. Conform ultimului raport al Națiunilor Unite, există 844 milioane de persoane care nu au acces la o rețea de apă potabilă din apropiere. Motivele pentru care sute de milioane de oameni nu au apă sunt diferite, fie pentru că apa pe care o au în apropiere este contaminată și le-ar putea provoca boli sau, fie că trăiesc într-un climat arid.

După ani de cercetări privind inventarea de sisteme generatoare de apă potabilă, a fost creat WEDEW, un sistem care poate genera apă în cantități mari cu ajutorul aerului, folosind energia alimentată cu biogaz.

Acest dispozitiv poate reprezenta un pas mare pentru a face față crizei globale a apei.
Deși 71% din planeta noastră este acoperită cu apă, doar 2% din ea este potabilă. Conform ultimului raport al Națiunilor Unite, există 844 milioane de persoane care nu au acces la o rețea de apă potabilă din apropiere. Motivele pentru care sute de milioane de oameni nu au apă sunt diferite, fie pentru că apa pe care o au în apropiere este contaminată și le-ar putea provoca boli sau, fie că trăiesc într-un climat arid.

Necesitatea apei într-o perioadă de criză a apei:

Având o populație tot mai mare și o cerere mai mare de apă, este o sarcină titanică să fie acoperite nevoile actuale de apă, nepunând în calcul nevoile viitoare. Criza de apă potabilă la nivel mondial poate fi datorată și datorită schimbărilor climatice care cel mai probabil vor agrava situația în următorii ani.
Multe orașe din lume vor suferi restricții de apă, orașul Ciudad de Mexico sau Cape Town se confruntă deja cu această realitate severă a lipsei de apă potabiă, iar în viitor mai multe orașe vor fi adăugate la această listă nefavorabilă.

În multe cazuri, transportul apei potabile în unele zone îndepărtate ale planetei este complicat și foarte scump. De aceea, în ultimii ani s-au dezvoltat mai multe invenții care dau speranță tuturor la această resursă esențială pentru viață. De fapt, există modalități de a obține apă potabilă în cantități mici, îdar rezultatul este nesemnificativ, față de necesitățile prezente
De aceea, a fost nevoie de o nouă tehnologie care promite să creeze apă potabilă la preț scăzut numai din aer.

Două mari companii și-au unit puterile

Companiile Skysource și Skywater Alianța, și-au unit puterile și au inventat un dispozitiv care poate converti umiditatea aerului în apa de băut, la o rată semnificativ mai ieftină decât alte tehnologii sau tehnici similare, cum ar fi desalinizarea.
Acest dispozitiv a câștigat premiul XPRIZE pentru abundența apei de 1,3 milioane de euro. XPRIZE reprezintă rezultatul unei munci asidue timp de doi ani dedicată găsirii unor forme eficiente de energie pentru colectarea apei potabile din aer.
Pentru a concura, fiecare echipă a trebuit să creeze un dispozitiv care să poată extrage cel puțin 2 mii de litri de apă zilnică de consum din atmosferă folosind energie regenerabilă și că, în cele din urmă, costul său nu depășește 0,02 cenți pe litru. Acest lucru se traduce în posibilitatea de a furniza apă la 100 de persoane zilnic pentru 35 de euro.

Un dispozitiv prin care se pot obține 2000 de litri de apă pe zi la costuri reduse

Acest dispozitiv a câștigat premiul XPRIZE pentru abundența apei de 1,3 milioane de euro. XPRIZE este o competiție de doi ani dedicată găsirii unor forme eficiente de energie pentru colectarea apei potabile din aer.
Pentru a concura, fiecare echipă a trebuit să creeze un dispozitiv care să poată extrage cel puțin 2 mii de litri de apă zilnică de consum din atmosferă folosind energie regenerabilă, costul acesteia să nu depășască 0,02 cenți pe litru. Acest lucru se traduce în posibilitatea de a furniza apă la 100 de persoane zilnic pentru 35 de euro.
WEDEW, constă într-un sistem de condensare. Extrage aerul cald din exterior, care atunci când se întâlnește cu aerul rece al aparatului are loc condensul. Ulterior, apa poate fi depozitată în rezervoare.

Gazeificatorul de biocombustibili creează energie regenerabilă la un preț scăzut din deșeuri, cum ar fi așchii de lemn, coji de nucă de cocos și plante moarte, vaporizând materialul pentru a genera energie.
Vestea bună este că în cazul în care sistemul este instalat într-o locație unde biogazul nu este disponibil, dispozitivul ar putea funcționa și cu energie solară sau cu baterii.

Sistemul WEDEW reprezintă un pas important pentru a face față crizei globale a apei. Deși pe piață există diferite soluții prin care se obține apă potabilă din aer, niciun alt sistem nu a reușit să o facă în aceste cantități mari și la un preț atât de accesibil.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro