Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Pierderea timpurie a mamei l-a transformat într-un criminal fără scrupule! Povestea halucinantă a ”otrăvitorului cu ceai”: și-a rănit zeci de colegi, iar alții au avut parte de un sfârșit crunt

Unul dintre cei mai odioși criminali din secolul XX este, fără doar și poate, un tânăr pasionat de știință, dar care s-a folosit de cunoștințele pe care le-a adunat de-a lungul timpului ca să facă rău. Nu a avut nicio remușcare și și-a otrăvit mai mulți colegi, dar și membri ai familie. 

Unul dintre cei mai odioși criminali din secolul XX este, fără doar și poate, un tânăr pasionat de știință, dar care s-a folosit de cunoștințele pe care le-a adunat de-a lungul timpului ca să facă rău. Nu a avut nicio remușcare și și-a otrăvit mai mulți colegi, dar și membri ai familie.

Graham Young, cunoscut drept ”otrăvitorul cu ceai”, s-a născut în Londra, pe 7 septembrie 1947, iar viața lui nu a fost deloc ușoară cu el. Mama lui a murit pe când era doar un puști, din cauza unei tuberculoze, iar tatăl lui, Fred, a fost copleșit de pierderea suferită și nu s-a îngrijit de el. Fără să stea pe gânduri, el l-a trimis să locuiască cu mătușa lui, Winnie, de care s-a atașat foarte tare. Ulterior, însă, tatăl lui s-a recăsătorit și l-a luat înapoi pe copil. Despărțirea de mătușă, însă, a fost sfâșietoare pentru el, așa că a dezvoltat o stare de anxietate. Au urmat ani de zile în care s-a izolat și a devenit pasionat pentru chimie și toxicologie. Ba mai mult, citea despre crime celebre și nimeni nu-l împiedica.

Tatăl băiatului i-a încurajat pasiunea pentru știință și i-a cumpărat o trusă de chimie. Ore întregi, puștiul se juca cu ea. La 13 ani, însă, reușea să obțină cantități uriașe de substanțe toxice.

Ba mai mult, el își obținea materialele de la mai mulți chimiști, pe care a reușit să-i convingă că folosea substanțele pentru studiu. Cam pe atunci, Graham Young a început să-și testeze cunoștințele legate de otrăvuri. A făcut asta pe oamenii din jurul lui. Mai exact, el le oferea rudelor sale, dar și colegilor săi ceai amestecat cu substanțe toxice.

În 1961, mama sa vitregă, Molly, a început să aibă crampe grave la stomac. Ulterior, tatăl și sora lui s-au confruntat cu dureri asemănătoare. Și un coleg a trecut prin aceleași momente de cumpănă, însă nimeni nu s-a gândit că tânărul Young ar putea să aibă vreo legătură.

Ei au crezut, însă, că era vorba de vreo boală de stomac contagioasă. S-a aflat, însă, adevărul, când surorii lui Young, Winifred, i s-a făcut rău în drum spre serviciu. Atunci, medicii au descoperit în corpul ei urme de belladona, un extras din planta otrăvitoare numită mătrăgună. Mai târziu, s-a aflat că Young otrăvise progresiv cu antimoniu ceaiul mamei sale vitrege, dar femeia dezvoltase toleranță față de această substanță.

Mătușa lui Young a fost cea care a devenit bănuitoare în ceea ce privește comportamentul lui Young și l-a trimis la psihiatru. A anunțat și poliția, iar ulterior, pe 23 mai 1962, Graham Young a fost arestat. El a mărturisit că și-a ucis mama vitregă și că i-a otrăvit pe ceilalți membri ai familiei.

La vârsta de 14 ani, Young a devenit cel mai tânăr deținut din Broadmoor. În iunie 1970, doctorii au decis că adolescentul era „vindecat, așa că au decis să-l elibereze. La scurt timp, el s-a angajat a „Laboratoarele John Hadland”, o firmă ce fabrica lentile pentru echipamente militare, care erau făcute din taliu.

Fără să stea pe gânduri, el s-a oferit să facă ceai și cafea pentru colegii săi, iar aceștia le-au băut cu drag, crezând că este voba de un gest de amabilitate.

Ulterior, însă, toți au început să acuze stări de rău. A murit Bob Egle, iar acesta a fost momentul când s-au declanșat suspiciuni. Ulterior, Fred Biggs, în vârstă de 60 de ani a murit, iar alți 70 de angajați s-au simțit rău.

Faptele lui Young au ieșit la iveală după ce el a sugerat unui medic să ia în considerare otrăvirea cu taliu ca posibilă cauză a stărilor de rău. A intrat pe fir poliția, iar mai apoi o echipă de investigații a găsit jurnalul lui Young. În el, acesta descria cu detașare științifică felul în care își otrăvise colegii. De asemenea, în buzunarele lui Young a fost găsit taliu.

Young a fost condamnat la închisoare pe viață în iunie 1972. În 1990, a fost găsit mort în celula sa.

Cauza oficială a morții a fost infarctul. Însă s-a speculat că, sătul de viața în închisoare, Young a făcut un ultim experiment științific, de data aceasta pe el însuși.

Sursa: incredibila.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro