Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Secrete și teorii ale conspirației! Arhivele de la Vatican, unicul loc care stârnește curiozitatea omenirii și în ziua de azi: Iisus ar fi fost trimisul extratereştrilor pe Terra

Arhivele secrete ale Vaticanului sunt subiectul unor conspirații pe bună dreptate. Cu un nume ca acesta cine nu și-ar da cu părerea. După cum se știe în mod public, arhivele conțin documente istorice pe parcursul a cel puțin 12 secole, înclusiv scrisorile originale scrise de mână a lui Michelangelo. Mulți adepți ai conspirației au speculat că există și documente secrete printre cei 80 de kilometri ce rafturi de arhive, însă nu mulți au dreptul să caute prin acestea. 

Arhivele secrete ale Vaticanului sunt subiectul unor conspirații pe bună dreptate. Cu un nume ca acesta cine nu și-ar da cu părerea. După cum se știe în mod public, arhivele conțin documente istorice pe parcursul a cel puțin 12 secole, înclusiv scrisorile originale scrise de mână a lui Michelangelo. Mulți adepți ai conspirației au speculat că există și documente secrete printre cei 80 de kilometri ce rafturi de arhive, însă nu mulți au dreptul să caute prin acestea.

Mulți conspiraționiști cred ca arhivele conțin corespondențe între Sfântul Paul și Împăratul Nero, referitoare la existența lui Iisus și a descendenților săi biologici, care redau informaţii despre viaţa extraterestră sau despre locul în care se află Sfântul Graal. De asemenea, sunt și oameni care cred că Vaticanul ar putea ascunde dovezi cum că Iisus nu a existat și cu siguranță Biserica Catolică are ceva de ascuns.

Arhivele secrete ale Vaticanului sunt, fără îndoială, în fruntea listei cu cele mai misterioase locuri din lume. Acolo se află și câteva dintre cele mai importante documente din istoria Europei, astfel că însuşi Papa nu are acces deplin la întreaga arhivă.

Despre arhive se ştie că au fost sub protecţie strictă, şi că au fost închise până în 1881, când anumitor erudiţi catolici li s-a permis să deschidă clădirea aflată sub Muzeul Vaticanului. Cu toate acestea, există o condiţie: cel care vrea să consulte un anumit document trebuie să ştie exact care este acela; nu au permisiunea să caute prin toate documentele, la întâmplare.

Citește și: Arhivele secrete ale Vaticanului, dezvaluite intr-o expozitie

Documente secrete care au fost dezvăluite publicului

Pentru a sărbători 400 de ani de la înfiinţarea arhivei, Vaticanul a publicat unul dintre cele mai importante documente din istoria religiilor: bula papală prin care Martin Luther era excomunicat. Aceasta datează din anul 1521 şi este singura copie care a supravieţuit. Un alt document este o petiţie a 81 de clerici şi lorzi englezi care cereau anularea căsătoriei dintre Regele Henri al VII-lea şi Caterina de Aragon.

Documentul de aproape un metru a fost redactat în 1530, când singura modalitate ca un rege să divorţeze era să obţină anularea de la Biserica Catolică. Desigur, regele era disperat să se despartă de Caterina acesta neputând să îi ofere un moştenitor, iar el fiind îndrăgostit de Anne Boleyn. Orişicât, el nu a obţinut aprobarea catolicilor, aşa că a întemeiat propria biserică, cea anglicană.

Multe dintre cele publicate de către Vatican marchează momente importante din istoria europeană demult uitate. De exemplu, scrisoarea Reginei Maria Stuart către Papa Sixtus al V-lea, scrisă cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să fie executată pentru că a plănuit asasinarea Reginei Elisabeta I. În scrisoare, regina Scoţiei îşi declară credinţa faţă de Biserica Catolică şi susţine că duşmanii ei au minţit, implicând-o în tentativa de asasinat.

Citește și: Japonezii vor avea acces la Arhivele Vaticanului

Desigur, în timpul Evului Mediu, Biserica avea adesea mai multă putere decât Curtea regală. Aşa se face că multe dintre documente sunt transcripturi ale proceselor sau alte mărturii legate de acestea. Unul dintre ele este celebrul proces al lui Galileo Galilei pentru erezie.

În secolul al XVII-lea, Galileo a fost pus sub acuzaţie după ce a afirmat că Pământul se învârte în jurul Soarelui. Biserica a fost îngrozită de spusele omului de ştiinţă care demonta ideea religioasă conform căreia Pământul este în centrul universului. Conform documentelor publicate de Vatican, Galileo a susţinut că teoria a fost o simplă întrebare, şi nu o convingere de a sa. Pledoaria sa nu a fost crezută, aşa că în 1633, Papa Urban al VIII-lea l-a găsit vinovat pe Galilei de erezie.

Unul dintre cele mai exotice documente pe care Biserica le-a publicat este scrisoarea unei împărătese din China, ce datează din 1650. Aceasta a fost scrisă pe mătase, de către împărăteasa Dowager Wang, care după vizita unui preot iezuit s-a convertit la catolicism. Ea şi-a schimbat numele în Elena, iar pe cel al fiului său adoptiv în Constantin.

Mergând pe linia documentelor care să nu poarte o încărcătură negativă precum cele ale procesului lui Galilei, Vaticanul a scos din arhive schiţa unei maşinării zburătoare, realizată de preotul Bartolomeu Lourenco de Gusmao. Aparatul, care arată ca o pasăre uriaşă şi care nu a fost terminat niciodată, a fost conceput în secolul al XVI-lea. El a susţinut că va pune obiectul în mişcare pe 24 iunie 1709, însă demonstraţia nu a mai avut loc niciodată.

Vaticanul - „Mecca” creștinilor

Vaticanul este locul care a adunat în decursul timpului, unele dintre cele mai mari comori culturale ale omenirii. Ţinta principală a teoriilor conspiraţiei, acesta este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume.

Citește și: Orgii sexuale între maici și lesbianism! Scandalul ascuns de Vatican a ieșit la iveală! Uite ce făceau!

Însă foarte puţini dintre cei care trec pragul Cetăţii Vaticanului bănuiesc că aici sunt ascunse unele dintre cele mai importante documente secrete, menite să schimbe istoria omenirii. Este vorba despre mari adevăruri, care dacă ar fi făcute publice ar schimba radical ideea despre viaţă. Surse neoficiale susţin că documentele din arhivele Vaticanului descriu cu lux de amănunte locul unde au fost ascunse artefacte precum Sfântul Graal, Chivotul Legii sau descriu numeroase evenimente din istorie, dar şi implicarea extratereştrilor în evoluţia umană.

Fiind unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume, în arhivele Vaticanului doar patru oameni au acces la aceste documente: Cardinalul Raffaele Farina (bibliotecar), Jorge Maria Mejia și Luigi Poggi (arhivisti emeriti) și Sergio Pagano (seful arhivelor secrete). Toţi ceilalţi, inclusiv reprezentanţi ai Vaticanului, care doresc să citească un document din arhivele secrete trebuie mai întâi să-l solicite ca şi cum ar trebui să-i cunoască existenţa dinainte.

Citește și: "Pope Francis: A Man Of His Word", un film cu și despre Papa Francisc

Jurnalişti din întreaga lume au încercat să pătrundă în arhivele pe care Vaticanul le ascunde în imensa bibliotecă, dar niciodată nu le-a fost îngăduit accesul. Când aceştia au întrebat motivul pentru care aceste documente sunt atât de bine păstrate, reprezentanţii Vaticanului au replicat că este vorba despre chitanţe, corespondenţa regală, cât şi alte "hârtii" administrative de care nu poate fi nimeni din exterior interesat.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului unele informaţii au "răsuflat", fiind recunoscute şi făcute publice. Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Vaticanului a fost ţinut în taină timp de 83 de ani. Este vorba despre textul documentului privind cel de al treilea secret al Fatimei, document depus la Vatican în anul 1917 și făcut public în anul 2000. Alte informaţii din culisele Vaticanului vorbesc despre relaţia strânsă a preşedintelui Francoise Mitterrand cu papalitatea şi cu cei mai mari intiaţi.

Cel care a avut acces la cele mai secrete documente a fost marchizul Andre De La Franquerie, care a fost omul de încredere a cinci papi. El a avut acces la toată biblioteca Vaticanului și a participat la cele mai secrete discuții purtate între inițiați.

Franquierie susține că Vaticanul deține documente cu privire la atacurile teroriste din întreaga lume, despre secretele oamenilor politici, despre Dominique Strauss Khan, șeful FMI. Despre acesta, Franquierie spunea că era un om puternic, știa prea multe și urma să devină președinte al Franței. Trebuia oprit cu orice chip şi a fost. I s-a înscenat că ar fi agresat sexual o menajeră de la un hotel.

Citește și: El este omul care l-a împușcat, de patru ori, pe Papă! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

Cel mai controversat subiect despre care se spune că Vaticanul ar deţine dovezi este viaţa lui Iisus. Conform documentelor din interiorul Vaticanului, Iisus nu ar fi fost cel pe care îl credem noi în ziua de astăzi. Există numeroase scrisori între Sfântul Paul şi Împăratul Nero, care detaliază viaţa şi personalitatea lui Iisus.

Se spune că Iisus ar fi fost trimisul extratereştrilor pe Terra şi ar fi luat formă fizică umanoidă doar pentru a părea un om ca toţi ceilalţi. De asemenea, în interiorul Arhivelor există numeroase portrete ale acestuia şi ciudat este faptul că niciunul nu seamănă cu cel pe care Biserica îl prezintă în icoanele sale.

Mai mult de atât, se vehiculează ideea conform căreia Iisus ar fi fost însurat şi ar fi avut moştenitori. Nu se poate preciza cu exactitate câţi copii a avut, dar este cert faptul că Maria Magdalena a fost soţia sa.

Un alt fapt mai puțin cunoscut este faptul că Nicolae Ceaușescu a fost la curent cu șase luni înainte, că asupra Papei Ioan Paul al II-lea va avea loc un atentat. Atentatul a avut loc în 13 mai 1981, atunci când turcul Mehed Ali Agca l-a împușcat pe Suveranul Pontif. Nicolae Ceaușescu fusese informat se serviciile de spionaj românești cu privire la implicarea KGB-ului și a serviciilor secrete bulgare într-un atentat care urma să aibă loc.

Din dispoziția lui Ceaușescu, informația a fost transmisă serviciilor secrete franceze care au avertizat Vaticanul. Din păcate, Ceaușescu nu era credibil la Vatican, mai ales după fuga lui Ion Mihai Pacepa în SUA, și ca urmare, informația nu a fost considerată credibilă.

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Cutremur monden! S-au despartit?! Avem dovada

Spynews.ro

Fara numar de la Leo! 1 mliard de lei la semnatura! Ce trebuie sa faca Vulpita pentru bani😲

Spynews.ro

"Taxa Covid" pentru bătrâni. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani ar putea fi taxate...

AntenaSport

Marius Csampar își caută soţie. Cum arată femeia ideală pentru omul care a comis 6 crime...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

Travis Scott a avut o relație cu Rihanna. Uite de ce au ținut-o ascunsă!

Zu TV

PATRU momente în care familia Kardashian a fost la un pas de moarte

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Bill Gates pariază pe România! Acțiunile pe care le vede câștigătoare controversatul miliardar

Playtech.ro

BOMBĂ în cazul Caracal! Cine este bărbatul care ar fi dus-o pe Alexandra în altă țară

Playtech.ro

Tragedie în fotbalul românesc! Un jucător de la U Cluj a murit. Motivul decesului şi anunţul...

Telekomsport.ro

Umilință totală pentru Dragnea! Legătura neștiută cu Ceaușescu. S-a aflat totul

Capital.ro

Fiul lui Ion Țiriac, planuri de nuntă la 3 ani de la divorțul de Ileana. Cum arată logodnica...

Impact

Povestea incredibilă a asistentului medical SMURD care a fost trimis să-și salveze propriul...

Antena3.ro

Rețetă aripioare pui super crispy! Delicioase ca la KFC! Ingredientul cheie pe care trebuie...

Voxbiz.ro

Un mecanic a facut schimbul de ulei la o masina care a stat 13 ani. Cand a vazut ce iese din...

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro