Emisiunea „Prietenii de la 11” te învață inclusiv trucuri culinare! Andreea Perju are reţeta perfectă pentru blatul de pizza, preferata copiilor şi a adulţilor!
Pentru a pregăti cel mai bun blat de pizza vei avea nevoie de două tipuri de făină, busuioc proaspăt, mozarella de bivoliță și ulei de măsline! Desigur, nu trebuie să lipsească sarea, drojdia și apa!
Experții recomandă să folosim ingrediente proaspete italienești, fiindcă o pizza adevărată trebuie să aibă aromă din plin!
Ce rețetă are mai mult succes la copii și care este secretul unei rețete de pizza? Ingredientele sunt foarte importante, așa că urmărește clipul video de mai sus ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!
ISTORIA NEȘTIUTĂ A PIZZEI
Pizza este mâncarea preferată a multora, dar puțini sunt cei care știu cine a inventat-o sau povestea care stă în spatele acestui deliciu culinar.
Ce istorie mai puțin știută are pizza
Mulți consideră că preparatul a apărut în Italia, dar acesta își are originile în Grecia Antică. Se prepara o pâine în formă rotunda, ce purta numele de „pitta”. Ulterior s-au descoperit dovezi care atestau faptul că în orașe precum Pompei sau Neopolis era la mare căutare această pâine.
Pitta era un aliment popular mai ales în rândul săracilor, care optau pentru o mâncare ieftină, ușor de făcut și gustoasă. Cu timpul, oamenii au început să adauge și alte ingrediente înainte de a băga totul la cuptor.
Chiar și marginile mai groase ale pizzei au o istorie. Acestea erau făcute cu scopul de a permite săracilor să mănânce bucățile apucând de aceste margini, fără a fi o problemă faptul că au mâinile murdare. Această parte din blat de obicei nu se consuma, ci era aruncată.