Antena Căutare

Regulile de aur pentru o căsnicie fericită, de la un medic psihoterapeut. Cea mai comună greșeală care duce la divorț

Mai multe reguli de aur pentru o căsnicie fericită au fost prezentate, joi, la „Prietenii de la 11”, de medicul psihoterapeut Nadia Gorduza.

Mai multe reguli de aur pentru o căsnicie fericită au fost prezentate, joi, la „Prietenii de la 11”, de medicul psihoterapeut Nadia Gorduza.

Potrivit psihoterapeutului, cei mai mulți oameni au impresia că după ce s-au căsătorit nu mai trebuie să facă nimic pentru a menține relația cu partenera sau partenerul de viață.

„Sunt de acord să fiu în dezacord pentru tot restul vieții mele” – aceasta ar fi semnificația cuvântului „da” atunci când doi parteneri acceptă să se căsătorească, potrivit psihoterapeutului.

„O relație trebuie să aibă o igienă – aceasta are doi stâlpi de rezistență: încrederea și angajamentul în relație”, a explicat ea, precizând că românii au în locul acestor lucruri „copiii” și „ratele la bancă”.

„Fundația unei relații fericite este prietenia”, a mai spus ea.

Potrivit medicului psihoterapeut, critica este o atitudine toxică într-o relație, iar oamenii nu pot fi schimbați.

În plus, oamenii își strică relațiile pentru că nu știu să le spună partenerilor ce își doresc, așteptându-se ca aceștia să le citească gândurile.

Potrivit psohiterapeutului, durează doi ani să fie construită încrederea într-o relație.„Următorii ani sunt cei de angajament. Aici clachează toți”, a explicat medicul.

Nadia Gorduza. este singurul psihoterapeut și trainer din România specializat în terapia de cuplu prin metoda Gottman.

Aflați care sunt regulile de aur pentru o căsnicie fericită, potrivit medicului psihoterapeut Nadia Gorduza, din clipul de mai sus din emisiunea „Prietenii de la 11”.

Cum putem învăța copiii să mănânce sănătos! Unde greșesc cei mai mulți părinți – Video... Diana Matei și Marian Cleante, 16 ani de relație! Modul straniu în care s-au îndrăgostit. „Altfel nu l-aș fi băgat în se...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Ultimele știri
x