Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Sacrificiul

MIERCURI, JOI | ora 20.00

Maia Morgenstern, amintire emoționantă despre tatăl ei. Lecția prețioasă pe care a primit-o de la el. „Lăsa totul deoparte”

Marea actriță Maia Morgenstern, pe care o puteți urmări în rolul Eva Oprea în serialul „Sacrificiul”, în fiecare miercuri și joi, de la ora 20.00, la Antena 1, a povestit o amintire emoționantă pe care o are cu tatăl ei, de la care a primit o lecție importantă.

Marea actriță Maia Morgenstern, pe care o puteți urmări în rolul Eva Oprea în serialul „Sacrificiul”, în fiecare miercuri și joi, de la ora 20.00, la Antena 1, a povestit o amintire emoționantă pe care o are cu tatăl ei, de la care a primit o lecție importantă.

Tatăl actriței a învățat-o să nu se lăcomească, deoarece lăcomia poate avea consecințe grave, în toate domeniile.

„TATA – DUSEA – mânca încet. Foarte încet. Exasperant de încet. O oră. Lăsa totul deoparte: cititul, tradusul, lucrul în general... dar mai ales scrisul (bucuria supremă și refugiul său) și mânca. Cu atenție și recunoștință. Nu era vreun gurmand. Sau vreun pofticios; dimpotrivă. Dar acorda hranei tot respectul cuvenit: fie că era vorba de hrană spirituală sau de hrana trupului. Întotdeauna își spăla mâinile și se AȘEZA la masă. Consuma exact atâta cât avea nevoie, nici mai mult, nici mai puțin, prețuind cu rigoare cantitatea, calitatea dar, mai ales, aportul/beneficiul pe care hrana/consumul i-l aducea. Iar la sfârșit, mulțumea. Mamei, gazdei, bucataresei...Mulțumea pentru masă”, a povestit Maia Morgenstern.

Actrița a precizat că tatăl ei o dojenea adesea pentru felul în care mânca ea, fiind „o pofticioasă”.

„«Nu mânca așa!» îmi spunea nu de puține ori. Cu severitate. Și cu tristețe. «Nu te lăcomi! Nu mânca prea mult! Sau prea repede! O să ți se facă rău!». NU, nu prea ascultam. Mi-era poftă! Vroiam mult, din toate, și încă și repede, repede. Mi se făcea rău. Și nu mă mai bucuram de nimic. Ajungeam să nu mai prețuiesc...”, a mai povestit Maia Morgenstern.

Actrița a precizat că pentru ea, lăcomia este unul dintre păcatele capitale, fel de grav ca furtul sau crima.

„Lăcomia poate avea aceleași consecințe nefaste în toate domeniile. Da, te poți chiar intoxica, fie că e vorba de mâncare, de băutură, de aer...Dar eu mai știu??? Artă, cultură, muzică, dans, TEATRU... mai știu eu??? Nu fi haplea! Riști să ți se facă greață de tot. Și de TOATE. Consumă cu moderație. Din toate. Bucură-te de gustul bun. Și de foamea ta. E normal. Dacă te îndopi s-ar putea să ți se aplece. Iar starea de rău care te invadează poate să te împiedice să mai guști pentru multă vreme din poamele și roadele pământului. Sau ale spiritului. Și nu huli. Nu huli bucatele cu care te-ai îmbuibat fără măsură sau bun-simț. Domol”, și-a încheiat Maia Morgenstern mesajul.

🔺 Urmărește serialul Sacrificiul difuzat la Antena 1, online, pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/hJTlLfu. Vezi episoade integrale, oriunde, oricând, de pe orice dispozitiv!