- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Genele false încă sunt în trend, fiind utilizate de tot mai multe doamne și domnișoare. Chiar dacă sunt atractive și pot îmbunătăți aspectul feței, trebuie să cunoaștem riscurile la care ne expunem atunci când apelăm la ele.
Ce riscuri implică genele false
Un studiu a descoperit că genele false cu lungimea cât o treime din lățimea ohiului pot proteja ochii de praf și de pierderea hidratării, fără să afecteze vederea. Însă o lungime mai mare crește circulația aerului în preajma ochilor, ceea ce duce la creșterea cantității de praf care ajunge în ochi. Astfel, ochii sunt foarte vulnerabili la uscare și pot apărea usturimi.
Studiul a fost făcut cu ajutorul unui ochi artificial la care s-au atașat gene false, plasat într-un tunel de vânt. S-a monitorizat pierderea de apă și cantitatea de praf acumulată în funcție de lungimea genelor.
Studiul a reflectat și faptul că genele false duc la o clipire mai rară, ceea ce nu este deloc benefic, clipirea având rolul de a curăța și de reface filmul de lacrimi al ochilor.
Alte riscuri ale genelor false:
- pot provoca reacții alergice din cauza adezivului care conține formaldehide, nişte substanţe chimice care pot afecta sănătatea ochilor
- pot provoca desprinderea genelor naturale dacă cele false nu sunt fixate corect și pun presiune prea mare pe cele naturale (așa că fiți atente ce stilist de gene alegeți)
- pot duce la apariția infecțiilor, din cauza acumulării de praf și bacterii
Sursa: glamour
Foto: pexels
Apariții ȘOCANTE ale vedetelor! Și-au MUTILAT chipul... Cea mai sexy polițistă! În timpul liber este fotomodel de lenjerie intimă și infractorii se topesc când o văd: „Poți să ...