Căutare Live

„Marea noastră artistă a plecat să le cânte îngerilor”! Georgeta „Gigi” Marga s-a stins din viață, pe un pat de spital din New York

Marea artistă a muzicii românești, Georgeta „Gigi” Marga, s-a stins din viață, la scurt timp după ce împline vârsta de 91 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut, marți seară: „Gigi s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin.”

Georgeta „Gigi” Marga s-a stins din viață, pe un pat de spital din New York

„O veste trista. Azi, 9 iunie 2020, in jurul orei 9 A.M., a plecat sa le cante ingerilor marea noastra artista Georgeta „Gigi” Marga. Avea 91 de ani impliniti pe 22 aprilie a.c. si s-a stins pe un pat de spital din New York, dupa ce supravietuise pandemiei cu Corona Virus.

Am impartit scena in urma cu mai bine de 40 de ani, am facut turnee impreuna, iar destinul a facut sa ne reintalnim in America, unde m-am ingrijit personal sa aiba o batranete decenta, desi Gigi a ramas tanara intotdeauna prin spiritul si cantecele ei.

Pot sa va spun ca nu am cunoscut vreodata o artista atat de generoasa. Ne-a daruit totul, a adus bucurie in sufletele a milioane de romani si nu a cerut niciodata ceva in schimb.

Gigi s-a stins la fel de modest cum a trait si o soarta nedreapta a facut sa nu aiba parte nici macar de o ceremonie funerara de ramas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace”, a scris, pe Facebook, Culian Grigore Luca.

Rămasă singură pe lume, Gigi Marga și-a petrecut ultimii ani din viață într-un cămin pentru vârstnici din New York, unde a fost mutată de autoritățile americane după ce a fost găsită mai mult moartă decât vie, izolată într-un mic apartament.

A debutat în corul Patriarhiei

Gigi Marga s-a născut la București și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii George Enescu.

În Statele Unite a ajuns cu un turneu în 1986. Refuzul autorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, ce a avut loc un an mai târziu, și în scurt timp a devenit cetățean american.

„Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.

Vocea ei de contraltă, temperamentul dar și sensibilitatea interpretării, calitățile ei vocale, ținuta, eleganța, fidelitatea redării emoției partiturilor atrăseseră de mai multă vreme atenția creatorilor noștri de muzică ușoară, scria Electrecord, cu ocazia zilei de naștere a artistei.

Fernando de la Caransebeş a murit şi a înviat! Confesiuni halucinante! "Cel cu coarne a vrut să mă bage în iad!&quo... Abi Talent se mândrește cu una dintre cele mai frumoase iubite. Cum arată tânăra sexy care l-a cucerit pe celebrul influ...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri