Arnold Schwarzenegger, la 72 de ani. Cum arată, azi, starul din Terminator

Arnold Schwarzenegger, faimosul actor care are milioane de fani datorită francizei Terminator, împlinește astăzi 72 de ani. Iată câteva lucruri despre cariera sa și cum arată acesta astăzi.

Arnold Schwarzenegger, faimosul actor care are milioane de fani datorită francizei Terminator, împlinește astăzi 72 de ani. Iată câteva lucruri despre cariera sa și cum arată acesta astăzi.

Astăzi, 30 iulie 2019, actorul american de origine austriacă, Arnold Schwarznegger împlinește 72 de ani. Faimosul actor s-a născut la Thal, în Austria în 1947. În anul 1968, la vârsta de 21 de ani, acesta a decis să se stabilească în Statele Unite ale Americii. Încă din tinerețe, el a fost atras de sport. La doar 20 de ani, acesta a reușit să obțină un titlu de Mister Universe la culturism, fiind cel mai tânăr campion mondial din istoria acestei discipline sportive. Iată câteva lucruri despre actorul care a uimit o lume întreagă.

Arnold Schwarzengger – sportiv, actor și om politic

Arnold Schwarzenegger, la 72 de ani. Cum arată, azi, starul din Terminator

Arnold Schwarzenegger este singurul actor care a fost inclus atât pentru rolurile sale pozitive, cât și negative, în lista ”Hundred Years of Heroes and Villains” de către Institutul American de Film. Cu toate acestea, seria de filme care i-a adus milioane de fani și care l-a consacrat este Terminator.

Faimosul actor a jucat în filme ale unor mari regizori precum Bob Rafelson, Robert Altman, James Cameron, Mark Lester, John Irvin, Ivan Reitman sau Paul Verhoeven.

În 1969, Arnold a fost distribuit pentru prima oară în filmul Hercule la New York.

În 1976, acesta a jucat în pelicula Stay Hungry, regizată de Bob Rafelson, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de Aur în 1977 la categoria ”Cel mai bun debut masculin al anului”. În anii ’70, s-a lansat în afaceri imobiliare și s-a apucat de scris.

În 1991, împreună cu Sylvester Stallone și Bruce Willis, a deschis, la New York, prima filială a lanțului de magazine fast-food Planet Hollywood. Afacerea lor a cunoscut un real succes, astfel încât în 1996 cifra anuală de afaceri a celor 32 de magazine fast-food se ridica la circa 50 de milioane de dolari.

Arnold Schwarzenegger, la 72 de ani. Cum arată, azi, starul din Terminator

În 2003, după demisia democratului Gray Davis, Arnold Schwarzengger a fost ales guvernator al Californiei. La 3 ani după aceea, pe 16 septembrie 2016, Schwarzenegger și-a anunțat candidatura pentru postul de guvernator al Californiei și a fost reales în luna noiembrie a aceluiași an.

În 2011 s-a încheiat cel de-al doilea mandat al său, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea.

Arnold a mai ocupat funcțiile de consilier al președintelui George W. Bush responsabil cu Sportul și Educația Fizică, precum și consilier al guvernatorului de California Pete Wilson în același domeniu.

În lumea politică s-a remarcat prin promovarea surselor alternative, ecologice de energie și prin campania internațională dusă împotriva încălzirii globale.

În 2012, Arnold Schwarzenegger a fost inclus în International Sports Hall of Fame. La 5 ani după acest eveniment, în 2017, starul a fost distins cu Ordinul Național al Legiunii de Onoare de către oficialitățile franceze.

Arnold Schwarzenegger și franciza „Terminator“

Arnold Schwarzenegger, la 72 de ani. Cum arată, azi, starul din Terminator

Cel de-al şaselea film din franciza „Terminator“, produs de Paramount, cu Arnold Schwarzenegger şi Linda Hamilton, va fi lansat în toamna lui 2019. Paramount a amânat lansarea filmului pe 22 noiembrie 2019, după ce iniţial fusese anunţată pe 26 iulie 2019. Cea mai nouă peliculă din franciză este produsă de Skydance şi Paramount şi va fi regizată de Tim Miller, care şi-a făcut debutul în lungmetraj cu ”Deadpool”.

Pentru prima dată de la lansarea "Terminator: Judgement Day", James Cameron va fi implicat în producţia opusului. Ultimele trei filme din seria ”Terminator” - ”Terminator 3: Rise Of The Machines” (2003, r: Jonathan Mostow), ”Terminator Salvation” (2009, r: McG) şi ”Terminator Genisys” (2015, r: Alan Taylor) - au fost primite prost de critici şi nici încasările nu au egalat aşteptările.

Citește și:

A fost lansat trailerul celui mai nou film al francizei Terminator

Arnold Schwarzenegger se află printre celebrităţile care vor avea show-uri pe Snapchat

„Hasta la vista, baby!”. Arnold Schwarzenegger a devenit rapper, la 71 de ani! A lansat o melodie despre viața și cariera lui – Video

Sursă foto: instagram.com @Arnold Schwarzenegger

Ultimele știri