Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Brigitte Bardot, sex-simbol în anii 1960, salvatoarea modei bikinilor, a ajuns de plâns la aproape 84 de ani! Cum a fost fotografiată actrița care a fost numită „una dintre cele mai frumoase femei din lume”. FOTO ȘOCANTE

Actrița Brigitte Bardot, care a fost sex-simbol în anii 1960 și a salvat moda bikinilor, a fost surprinsă sprijinindu-se în cârje, după o vizită la Palatul Elysee la care a vorbit despre drepturile animalelor cu președintele francez Emmanuel Macron și cu soția acestuia.

Actrița Brigitte Bardot, care a fost sex-simbol în anii 1960 și a salvat moda bikinilor, a fost surprinsă sprijinindu-se în cârje, după o vizită la Palatul Elysee la care a vorbit despre drepturile animalelor cu președintele francez Emmanuel Macron și cu soția acestuia.

Înainte de vizita la Palatul Elysee, Brigitte Bardot, care va împlini vârsta de 84 de ani pe 28 septembrie, vedeta a vizitat și fundaţia care îi poartă numele şi care a fost fondată în anul 1986, dar care a fost recunoscută oficial abia în anul 1992. Când a ajuns în faţa clădirii, Brigitte Bardot a fost fotografiată de paparazzi, iar imaginile cu ea au impresionat internauții.

Brigitte Bardot, sex-simbol în anii 1960, salvatoarea modei bikinilor, a ajuns de plâns la aproape 84 de ani! Cum a fost fotografiată actrița care a fost numită „una dintre cele mai frumoase femei din lume”. FOTO ȘOCANTE

Născută pe 28 septembrie 1934, Brigitte Bardot a fost actriţă, cântăreaţă şi model din Franţa, care a devenit în ultimele decenii şi o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. A fost unul dintre cele mai cunoscute sex-simboluri din lume în anii 1950 şi 1960 şi a reuşit să îşi transforme iniţialele - B.B.- într-o legendă, care va evoca întotdeauna frumuseţea, plăcerea de a trăi şi libertatea.

Aspirând mai întâi la o carieră în balet, Brigitte Bardot s-a orientat spre cinematografie şi a debutat pe marele ecran cu un film lansat în 1952. După ce a jucat în 16 comedii fără pretenţii, ea a devenit celebră pe plan mondial în 1957, datorită interpretării rolului principal în filmul controversat ”Et Dieu créa la femme”, regizat de Roger Vadim, care a atras atenţia intelectualilor francezi.

Ea a jucat apoi în celebrul film ”Le Mépris” (1963), regizat de Jean-Luc Godard. Pentru rolul din filmul ”Viva Maria!”, regizat în 1965 de Louis Malle, a fost nominalizată la premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă străină. Din 1969 până în 1978, Brigitte Bardot a fost imaginea oficială a lui Marianne (care fusese până atunci o figură anonimă) - chipul care simbolizează libertatea Franţei.

În timpul carierei sale, ea a jucat în 47 de filme, în mai multe musicaluri şi a înregistrat peste 60 de cântece. A fost recompensată cu Legiunea de Onoare în 1985, însă a refuzat să o accepte. După retragerea din activitate, a devenit o înfocată apărătoare a drepturilor omului. În anii 2000, Brigitte Bardot a generat numeroase controverse în urma unor declaraţii şi discursuri publice în care a criticat imigraţia şi islamul din Franţa şi a fost amendată de cinci ori pentru incitare la ură rasială.

Brigitte Bardot este cunoscută și pentru că a salvat moda bikinilor. Imagini cu ea incredibil de atrăgătoare la plajă, la Festivalul de Film de la Cannes din anul 1953, au primit creditul pentru „schimbarea de noroc” a bikinilor.

Ea s-a retras din industria de divertisment în 1973.

Recomandari