Antena Căutare

Care este verdictul final în cazul acuzării lui Alec Baldwin după ce acesta a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine

Raportul despre împuşcătura fatală a lui Alec Baldwin asupra Halynei Hutchins pe platoul de filmare al lui Rust arată că firma "ştia că procedurile de siguranţă ale armelor de foc nu erau respectate", relatează presa internaţională.

Care este verdictul final în cazul acuzării lui Alec Baldwin după ce acesta a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine

Profimedia

Autorităţile de reglementare a siguranţei din New Mexico au amendat compania de film cu maximum 139.793 de dolari (107.019 lire sterline) după ce a avut loc o "pierdere de vieţi care putea fi evitată".

Alec Baldwin a fost exonerat de vina decesului Halynei Huchins

Ei au spus că "demonstrează o nepăsare simplă faţă de siguranţa angajaţilor prin eşecul în a revizui practicile de lucru şi a lua măsuri corective".

Un avocat al lui Alec Baldwin a afirmat că raportul de miercuri al autorităţilor de reglementare a siguranţei din New Mexico îl "exonerează” pe clientul său. Raportul menţionează „eşecuri grave de management” ale companiei de producţie a Rust în investigaţia asupra filmării de pe platourile de filmare care a murit Halyna Hutchins şi l-a rănit grav pe regizorul Joel Souza anul trecut.

Citește și: Alec Baldwin va deveni din nou tată la vârsta de 63 ani cu Hilaria Baldwin. Video-ul emoționant prin care a făcut marele anunț

"Suntem recunoscători Biroului de Sănătate şi Siguranţă Ocupaţională din New Mexico pentru că a investigat această problemă”, a scris Luke Nikas într-o postare pe pagina de Instagram a lui Baldwin."Apreciem că raportul îl exonerează pe domnul Baldwin, arătând clar că el credea că arma avea doar cartuşe false şi că autoritatea sa asupra producţiei se limitează la aprobarea schimbărilor de scenariu şi a castingului creativ. Domnul Baldwin nu avea nicio autoritate asupra chestiunilor care au făcut obiectul constatărilor Biroului privind încălcările şi suntem încântaţi că autorităţile din New Mexico au clarificat aceste probleme critice. Suntem încrezători că persoanele identificate în raport vor fi trase la răspundere pentru această tragedie", a subliniat Nikas,

Hutchins a fost împuşcată şi a murit pe 21 octombrie în timp ce se pregătea pentru o scenă la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico.

Baldwin, starul din film, ţinea arma când a tras, deşi a declarat că nu a apăsat pe trăgaci. Hutchins a fost împuşcată în piept iar glonţul l-a lovit în umăr şi pe regizorul Joel Souza. Hutchins a fost transportată la spital în Albuquerque, unde a murit. Căsătorită cu Matthew Hutchins, cei doi au un fiu de 9 ani.

Citește și: Alec Baldwin a predat telefonul poliției pentru investigarea morții cineastei Halyna Hutchins. Ce a declarat actorul

Documentele depuse în instanţă susţin, de asemenea, că Baldwin a încălcat numeroase reguli de manipulare în siguranţă a armelor de foc. De asemenea, acestea sugerează că Baldwin a comis descărcarea neglijentă a unei arme, „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului „Rust” după incidentul fatal din Santa Fe, a depus de asemenea plângere pentru neglijenţă contra mai multor membri ai echipei de filmare. Şi scenarista Mamie Mitchell l-a atacat în justiţie, în noiembrie, pe Alec Baldwin, pe asistentul de regie Dave Halls şi pe alţi membri ai echipei.

Nu a fost efectuată nicio arestare în acest dosar, dar acuzaţii penale nu sunt excluse în cazul în care vor fi stabilite responsabilităţi, a subliniat la puţin timp după dramă procuratura din Santa Fe.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halyna Hutchins.

Momente de panică pentru Delia. Ce a pățit în aeroport „Unde mi-e private jet-ul?”... Fulgy de la Clejani a fost condamnat la doi ani de închisoare. Pentru ce fapte este acuzat și câți bani trebuie să plăte...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x