Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Ce făcea Alessandra Stoicescu în urmă cu 27 de ani, când lua naștere Antena 1. Emisiunea TV care i-a schimbat traiectoria vieții

Când Antena 1 lua naștere în anul 1993, Alessandra Stoicescu, prezentatoare Observator, era o tânără domnișoară de liceu. Deși își dorea mult o carieră în televiziune, nici nu bănuia că la scurt timp urma să devină una dintre cele mai îndrăgite figuri ale postului Antena 1. Însă viitorul i-a pregătit o carieră fulminantă, iar azi, la 27 de ani de la începuturile postului Tv, Alessandra ne încântă inimile cu prezența sa pe micile ecrane.

Tânără liceancă și dornică să schimbe presa din România și din întreaga lume, Alessandra Stoicescu avea calitățile unei viitoare jurnaliste încă de pe băncile școlii: determinare, curaj și voință.

"Eram la liceu, terminam clasa a 12-a. Mă pregăteam să dau bacalaureatul anul următor în '94 și visam să schimb presa din România și de pe planetă, de fapt să schimb toată lumea, asta voiam! Știam sigur că vreau presă și aveam în gând Antena 1", povestește prezentatoarea Observator.

În vara anului 1994, Alessandra urma să-și pună pe picioare visul de a deveni o renumită figură a televiziunii românești. Cu o dorință greu de stăpânit, tânăra elevă, de pe atunci, făcea tot ce îi stătea în putere pentru a ocupa o poziție onorabilă în presa românească.

"Am venit la Antena 1 pentru că ei căutau public pentru emisiune și pe vremea aceea nu aveai firme care să-ți pună la dispoziție public și am venit eu, cu trei colege de liceu, eu hotărâtă să rămân, ceea ce am și făcut!

Întrucât am luat microfonul, ei aveau o emisiune cu invitat Ion Cristoiu și în public erau 20 de oameni, eu convinsă că toți erau competitorii mei, toți voiau să rămână la Antenă, și ce am mai râs, pentru că toți erau angajați, în afară de mine și de colegele mele", își amintește Alessandra Stoicescu.

Alessandra Stoicescu și visul de a face carieră în televiziune

Cele trei fete, printre care prezentatoarea Observatorului, urmau să-i pună întrebări maestrului Ion Cristoiu. Cu un aplomb greu de doborât, Alessandra Stoicescu a pus mâna pe microfon și nu l-a mai lăsat jos: "Am luat microfonul și nu i-am mai dat drumul, pentru că eu trebuia să mă afirm! Imediat după emisune m-au întrebat dacă de a doua zi de dimineață aș vrea să vin colaborator. Am venit și nu am mai plecat din 1994", povestește Alessandra Stoicescu.

Anul 2020 ne-a pus la o grea încercare, iar Alessandra speră pentru 2021 că experiența prin care a trecut omenirea va aduce o schimbare fundamentală în viața tuturor: "Nu știu cum va fi 2021, dar eu cred că ne va uni. Tu știi ce-mi doresc? Îmi dresc să ne întoarcem la valorile fundamentale și la a ne iubi, chiar și de la distanță, ca oameni. A înțelege că dacă dăruiești zâmbet, dragoste, o să primești înapoi același lucru și asta îmi doresc să fie în mintea noastră", spune prezentatoarea Observatorului, Alessandra Stoicescu.

Recomandari