Celebrități care au căzut în plasa escrocilor și au pierdut milioane. Robert de Niro, lăsat fără tablourile tatălui

Celebritățile internaționale și naționale ajung tot timpul în ținta escrocilor și nu sunt deloc puține cele care le-au căzut în plasă. Robert de Niro a fost victima unei fraude puse la cale de o galerie de artă din New York după ce a fost trădat de o persoană în care a avut încredere.

Celebrități care au căzut în plasa escrocilor. Robert de Niro a pierdut peste un milion de dolari după o fraudă cu tablourile tatălui lui

Getty Images

Oamenii bogați și faimoși par întotdeauna așezați pe un piedestal al privilegiilor și pare că nimeni și nimic nu le-ar putea face vreun rău vreodată. Nu este așa. Celebritățile nu sunt întotdeauna complet ferite de pericole, indiferent de natura lor, iar exemplele sunt multe.

Sunt vedete cărora le-a fost imposibil să rămână departe de ținta șarlatanilor și au pierdut chiar și milioane de dolari în urma infracțiunilor.

Celebrități care au căzut victime escrocilor

Robert de Niro și Ben Stiller sunt doar două dintre celebritățile internaționale care au pierdut mai mulți bani decât ar putea face un om de rând într-o viață, din cauza unor escroci în care au avut încredere.

Robert de Niro

Robert de Niro este un cunoscut iubitor de artă, mai ales că tatăl lui a fost un pictor expresionist abstract. De acest lucru a profitat și un individ pe nume Lawrence Salander, un intermediar în comerțul cu obiecte de artă, care a recunoscut în fața autorităților că a fraudat celebrități timp de 13 ani, inclusiv pe marele actor Robert de Niro.

Lawrence Salander avea o reputație foarte bună pe piața artei și a câștigat ușor încrederea lui de Niro, până să îl tragă în piept. Salander a fost acuzat că a vândut un lot de nu mai puțin de 12 tablouri pictate de tatăl lui Robert de Niro, dar și sculpturi din colecția actorului, fără acordul lui.

Familia lui Robert de Niro a fost prejudiciată atunci cu peste un milion de dolari, iar scopul principal care a urmat a fost recuperarea tablourilor. Lawrence Salander a fost condamnat la închisoare.

Tiger Woods

Tiger Woods, probabil cel mai cunoscut nume legat de golf la nivel mondial, a fost înșelat în 1998 de către Anthony Lemar Taylor, care i-a furat identitatea și alte date confidențiale. Prima dată, individul și-a cumpărat o mașină nou-nouță din banii lui Tiger Woods, dar nu s-a oprit aici.

Tot prin aceeași metodă, folosindu-se de numele și datele superstarului american, escrocul a achiziționat și un televizor, dar și alte lucruri, supraevaluate ca preț. Până să fie prins și să ajungă la închisoare, Anthony Lemar Taylor a reușit să îi producă lui Tiger Woods o gaură imensă în buzunar.

Ben Stiller

Celebrul actor Ben Stiller a fost jefuit de sute de mii de dolari de un broker financiar-bancar cu o reputație nepătată în domeniul lui până atunci.

Ben Stiller și-a încredințat finanțele lui Dana Giacchetto, iar acesta a profitat de încrederea lui. L-a lăsat pe actor fără 250.000 de dolari, dar suma a ajuns în total la 10 milioane de dolari pentru că Dana Giacchetto i-a mai jefuit și pe alții, inclusiv pe prietenii lui Ben Stiller, Matt Damon și Ben Affleck.

Uma Thurman

Actrița preferată a lui Tarantino, Uma Thurman, a trecut și ea printr-o serie de înșelăciuni. Ea a rămas fără milioane de dolari din cauza lui Kenneth Starr, un consilier financiar care a produs pagube și altor celebrități în goana lui după bani.

Vedete din România care au fost păgubite de infractori

Vedetele din România au fost și ele păgubite de infractori. Printre ele au fost Jean de la Craiova, Gabriel Dorobanțu, tatăl Andreei Bălan și Denisa de la Bambi. Șarlatanii au reușit atunci să producă pagube pentru zeci de persoane mai mult sau mai puțin celebre, prin aceeași metodă.

Citește și: Conturile artiștilor din România, golite de mii de euro. Metoda prin care infractorii au reușit să fure banii vedetelor de pe card

Ultimele știri