Antena Căutare

De ce Camilla Parker Bowles nu va fi ”Regină”, ci ”Regină consoartă”. Care e diferența

Odată ce Prințul Charles va fi încoronat Regele Charles al III-lea, soția sa, Camilla Parker Bowles va primi titlul de ”Regină consoartă”. De ce aceasta nu va fi numită simplu ”Regină”. Iată care este diferența dintre cele două titluri.

Odată ce Prințul Charles va fi încoronat Regele Charles al III-lea, soția sa, Camilla Parker Bowles va primi titlul de ”Regină consoartă”. De ce aceasta nu va fi numită simplu ”Regină”. Iată care este diferența dintre cele două titluri.

Getty Images

Regina Elisabeta a II-a a spus că dorește ca Camilla, ducesa de Cornwall, să fie cunoscută drept „Regina Consort” atunci când Prințul Charles va fi proclamat Regele Charles al III-lea.

Regina a făcut anunțul cu privire la titlul Camillei în ajunul Jubileului său de platină, care a marcat 70 de ani de la urcarea pe tron, într-un mesaj către public care a fost distribuit pe rețelele de socializare pe 5 februarie.

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta la acel moment.

Citește și: Prințul Harry nu a ajuns la timp să-i fie alături Reginei Elisabeta în ultimele clipe de viață. A fost pozat în lacrimi la sosire

Monarhul a precizat atunci că soția Regelui Charles al III-lea, Camilla Parker Bowles, va primi titlul de „Regina Consoartă”, nu doar „Regina”, în declarația sa.

Regele Carol al III-lea și Camilla pare că au urmat dorințele regretatei Reginei Elisabeta a II-a, deoarece declarația care anunța moartea ei mai spunea: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”.

Care e diferența între ”Regină”, ci ”Regină consoartă”

„Regina” se referă de obicei la monarhul domnitor, în timp ce „Regina Consoartă” este titlul oficial pentru soția sau însoțitorul unui monarh. Întrucât Camilla este căsătorită cu Regele Charles al III-lea, care e șeful monarhiei, ea este „Regina consoartă”.

În mod similar, soțului unei regine nu i se dă de obicei titlul de „rege”. De exemplu, Prințului Philip nu i s-a acordat niciodată titlul de „rege”, în ciuda faptului că s-a căsătorit cu Regina Marii Britanii, deși nu era clar dacă ar fi fost așa pentru că și-ar fi depășit soția dacă ar fi fost numit rege sau din cauza naționalității sale daneze și elene.

Citește și: Slăbiciunea pe care Regina Elisabeta o avea de la 7 ani. I-a adus atât de multă bucurie, dar și suferință. Despre ce e vorba

Deși din punct de vedere tehnic este „Queen Consort”, Kinsey Schofield, fondatorul blogului regal To Di For Daily, crede că noul titlu al Camillei va fi probabil scurtat la „Queen” în practică, deoarece publicul nu este conștient de subtila diferență dintre cele două.

„Regalii pe care îi urmărim și îi admirăm astăzi nu se mai căsătoresc neapărat pentru politică sau pentru a „asigura” puterea. Regina consoartă, regina regentă. Cereți unei persoane de pe stradă să vă spună diferența și probabil că nu poate... și nu-ți pasă”, a explicat femeia, conform Insider.

Într-adevăr, mama reginei Elisabeta a fost, din punct de vedere tehnic, o „Regina Consoartă, dar a fost cunoscută drept „Regina” până când a devenit „Regina Mamă” în urma urcării pe tron a Elisabetei a II-a.

Citește și: Ce erau petele de pe mâinile Reginei Elisabeta. Un medic a explicat ce boală le-a cauzat și cum a afectat-o asta pe Suverană

Ce erau petele de pe mâinile Reginei Elisabeta. Un medic a explicat ce boală le-a cauzat și cum a afectat-o asta pe Suve... Gestul emoționant făcut de Regele Charles către Camilla, soția sa. Ce s-a întâmplat când au ajuns la Palatul Buckingham...
Ce spune culoarea părului tău despre tine. Tipul de personalitate pe care îl ai
Fiecare detaliu din imaginea ta dezvăluie un lucru mai puțin cunoscut despre personalitatea pe...
Horoscopul zilei de 1 februarie 2023. Gemenii trăiesc viața din plin. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 februarie 2023 spune că nativii din zodia Gemeni vor avea parte de o...
Parteneri
Horoscopul zilei de 1 februarie 2023. Gemenii trăiesc viața din plin. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x