Antena Căutare

Slăbiciunea pe care Regina Elisabeta o avea de la 7 ani. I-a adus atât de multă bucurie, dar și suferință. Despre ce e vorba

Regina Elisabeta a II-a a avut zeci de corgi regali pe parcursul domniei sale istorice de 70 de ani. Majestatea Sa a avut o slăbiciune pentru această rasă de câini încă de când era o fetiță. 

colaj de imagini cu regina elisabeta a II-a si cainii sai corgi Galerie
Regina Elisabeta a II-a a avut zeci de corgi regali pe parcursul domniei sale istorice de 70 de ani. Majestatea Sa a avut o slăbiciune pentru această rasă de câine încă de când era o fetiță. | Getty Images

În 1933, Elisabeta avea doar 7 ani și le-a cerut părinților un corgi după ce a vizitat niște prieteni care aveau unul, scrie BBC. Tatăl ei, care mai târziu avea să fie încoronat Regele George al VI-lea, i-a adus apoi acasă primul ei cățeluș corgi, pe nume Dookie.

Slăbiciunea Reginei Elisabeta a II-a: iubea nespus câinii din rasa corgi

Simpaticele animale aveau să fie alături de ea în cei 70 de ani de domnie. De-a lungul timpului, mama Regelui Charles al III-lea a avut în jur de 30 de câini din această rasă.

Există, bineînțeles, o mulțime de fotografii în care i se vede iubirea în privire și zâmbetul pe buze când e în preajma dragilor și loialilor săi tovarăși.

La 18 ani, în 1944, Regina Elisabeta a II-a avea să-l primească pe Susan. Câinele a însoțit-o chiar și în luna de miere, câțiva ani mai târziu. Ba mai mult, a fost lângă ea când a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, în 1952.

Citește și: Ce se întâmplă cu Camilla, soția regelui Charles, după moartea Reginei Elisabeta. Unde va locui noul cuplu regal al Marii Britanii

„Întotdeauna m-am temut să o pierd”, a scris Regina Elisabeta a II-a după moartea lui Susan în 1959, potrivit BBC, și a continuat: „dar sunt atât de recunoscătoare că suferința ei a fost atât de scurtă”.

Corgii regali care au urmat au fost toți descendenți ai lui Susan, Regina Elisabeta a II-a a deținut personal mai mult de 30 de câini de-a lungul timpului. Deși câinii erau în mare parte din rasa corgi, unii erau dorgis - un amestec între un corgi și un teckel.

Familia Regală britanică nu a discutat multe detalii despre câinii Suveranei, deoarece era considerată o chestiune privată, dar aceștia au apărut adesea în fotografii și au făcut camee în videoclipuri. Regina a pozat alături de patru dintre câinii ei pentru coperta Vanity Fair în 2016.

În plus, animalele au apărut și într-un videoclip care o înfățișa pe Regina Elisabeta a II-a îndreptându-se către ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra sau prin sălile regale ale Palatului Buckingham.

Citește și: Imagini de colecție. Regina Elisabeta a II-a în cele mai importante momente din viața ei

Regina Elisabeta a II-a a suferit nespus când și-a pierdut ultimul corgi

Ultimul corgi deținut personal de răposata Suverana, Willow, a murit în 2018 cu doar câteva zile înainte de ziua de naștere a stăpânei sale. Willow, care avea aproape 15 ani, a fost eutanasiată pentru a preveni suferința provocată de cancer.

Regina Elisabeta a fost devastată de moartea lui Willow, ultimul său câine din rasa corgi: „Ea și-a plâns fiecare corgi de-a lungul anilor, dar a fost mai supărată la moartea lui Willow decât oricare dintre ei...

Probabil că este pentru că Willow a fost ultima legătură cu părinții ei și o distracție care o întoarcea la propria ei copilărie. Se simte într-adevăr ca la sfârșitul unei ere", a declarat o sursă apropiată Palatului Buckingham pentru Daily Mail la acea vreme.

Citește și: Fenomen spectaculos petrecut la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a apărut pe cer când poporul britanic a primit vestea tristă

Deși Willow ar fi fost ultimul corgi de rasă pură, se pare că monarhul mai avea doi câini în momentul morții ei - un amestec de corgi-teckel (numit „dorgi”) și un cocker spaniel, potrivit Washington Post.

Biografia regală a Reginei Elisabeta a II-a, Ingrid Seward, a speculat pentru Newsweek că animalele de companie ar putea rămâne la familia ei după moartea ei.

Angelina Jolie îi cere lui Brad Pitt daune compensatorii de minimum 250 de milioane de dolari. Ce motive are vedeta... Ce erau petele de pe mâinile Reginei Elisabeta. Un medic a explicat ce boală le-a cauzat și cum a afectat-o asta pe Suve...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x