Căutare Live

Delia, traumele prin care a trecut în liceu din cauza aubuzurilor profesorilor. Ce detalii a dezvăluit celebra artistă

După ce la Gala Premiilor Gopo, actrița Viorica Vodă a vorbit deschis despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă cu mai mulți ani în urmă, de către un regizor, mai mulți artiști au tras un semnal de alarmă cu privire la abuzurile din lumea muzicii și a actoriei.

După ce la Gala Premiilor Gopo, actrița Viorica Vodă a vorbit deschis despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă cu mai mulți ani în urmă, de către un regizor, mai mulți artiști au tras un semnal de alarmă cu privire la abuzurile din lumea muzicii și a actoriei.

Antena 1

Printre artiștii care doresc să evidențieze un sistem învechit, în care abuzul sexual și hărțuirea sexuală nu sunt recunoscute, se numără și Delia. Artista a vorbit deschis despre acest lucru, relatând niște episoade din copilărie, pe când era la liceul de muzică, evenimente neplăcute care au marcat-o.

Delia a vorbit deschis despre abuzurile sexuale la care a fost martoră în liceu

Delia a povestit pe Instagram Stories, în timp ce își filma grădina, că în liceu a trăit niște experiențe mai puțin plăcute, văzând în jurul ei cum câteva colege de-ale sale erau abuzate de profesori. Celebra cântăreață a povestit cum unii profesori de la liceul de muzică își permiteau să le atingă pe elevele lor în zonele intime fără să se gândească la ce repercusiuni ar putea avea aceste fapte asupra tinerelor.

Citește și: Cum a descris Delia destinația unde care a sărbătorit Paștele. Ea și soțul ei au ales diferit și scump

Multe dintre ele au rămas cu traume, iar Delia, care uneori a fost martoră la aceste comportamenete abuzive ale profesorilor, a spus că până și ea încă se simtă marcată de tot ce a văzut și auzit.

Delia a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” și și-a amintit cum deseori colegele sale se confruntau cu impertinența și comportamentul abuziv al profesorilor lor. Artista dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la hărțuirea sexuală în școli, dar și în domeniul artei.

Cu ce traume a rămas celebra artistă

Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum: „Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută.” Și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu la Lipatti.

Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu… Că te gândești că: „Vai, ea de ce a așteptat 10 ani să povestească?”. Atâta i-a luat. Atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci. Ai drept să judeci agresorul, nu victima. Și repet, fără niciun fel de exagerare.

Citește și: Delia prezintă super show-ul "Rockadelia" pe 1 și 2 iunie la Verde Stop Arena în București

Discuțiile erau auzite de mine, în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă despre: „Și, ești la menstruație? Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii.” Și apoi se mergea mai departe la a palpa sânii. Nu bat câmpii o secundă. E trist și este extrem de adevărat. Mă bucur că ăștia crapă, generațiile ăstea, urmează să dispară de pe fața Pământului că așa e natura și sper ca generațiile următoare, văd că tendința e spre empatie, sper să fie mult mai educați în sensul ăsta și mult mai umani și nu atât de primitivi. Asta sper că e salvarea”, a povestit celebra cântăreață pentru fanii ei de pe Instagram.

Ramona Olaru și Cătălin Cazacu s-au lăsat filmați ca doi îndrăgostiți, pe străduțele din Grecia. Cum au reacționat fanii... Cum s-a terminat meciul dintre fostul căpitan dinamovist Giani Kiriță și Andi Constantin, fostă ispită la "Insula ...
Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x