Înmormântarea Prințului Philip. Incident la porțile Castelului Windsor în timpul funerariilor. Poliția a intervenit

Cum era de așteptat, înmormântarea Prințului Philip nu a fost lipsită de incidente. Dincolo de liniștea din curtea Castelului Windsor, au existat persoane care nu au respectat rugămintea Reginei Elisabeta a II-a de a nu se aduna la porțile proprietății.

Cum era de așteptat, înmormântarea Prințului Philip nu a fost lipsită de incidente

Getty Images

Astfel, o femeie topless a fost reținută de autorități după ce a protestat în timpul funerariilor Ducelui de Edinburgh. Potivit Metro, o tânăra a provocat o adevărată scenă în fața Castelului Windsor când a fugit în fața mulțimii după minutul de liniște dedicat Prințului Philip.

Femeia a alergat pe drum strigând ”Salvați planeta” și la scurt timp mulțimea adunată a început să bată din palme. De asemenea, ea a sărit pe o statuie ce o înfățișa pe Regina Victoria. Autoritățile s-au văzut nevoite să intervină și să o rețină, conform Insider.

Momentul din slujba funerară a Prințului Philip la care presa nu a avut acces

În timp ce camerle au reușit să filmeze în Capela St George pe toată durata ceremoniei, a existat un moment agitat pe care camerele de filmat nu l-au înregistrat.

Citește și: Ultimele cuvinte pe care Regina Elisabeta a II-a i le-a scris Prințului Philip. I-a adus un omagiu special în Capelă

Din respect față de Regină și cei dragi prezenți la slujba funerară a Prințului Philip, clipa în care sicriul acestuia era coborât nu a fost arătat publicului. Astfel, i s-a permis Reginei Elisabeta a II-a să-și ia la revedere în tăcere de la cel care i-a fost soț 73 de ani.

Cum s-a desfășurat ceremonia de înmormântare a Prințului Philip

Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă de însuşi Ducele de Edinburgh.

Citește și: Primul lucru pe care l-a făcut Prințul Harry după înmormântarea bunicului său, Prințul Philip

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh, precum şi Prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul pe acest drum, urmaţi de Regina Elizabeta a II-a, aflată în Bentley-ul oficial. În mașină, departe de ochii curioșilor, Regina Elizabeta și-a permis să plângă.

Serviciul religios a fost ţinut de Diaconul de Windsor, David Conner, şi de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, iar Regina Elizabeta a II-a a stat aşezată singură.

Ultimele știri