Înmormântarea Prințului Philip. Regina Elisabeta a II-a a purtat o bijuterie cu o însemnătate aparte pentru ea și răposatul soț

La înmormântarea Prințului Philip, Regina Elisabeta a II-a a adus un tribut familiei sale. Ea a purtat celebra ei broșă cu diamant, care are în spate o poveste specială.

La înmormântarea Prințului Philip, Regina Elisabeta a II-a a adus un tribut familiei sale

Profimediaimages.ro

Piesa strălucitoare a făcut parte din colecția bunicii sale, Regina Maria, și Elisabeta a II-a a purtat-o în mod regulat în timpul domniei sale timpurii, mai ales la angajamentele la care Prințul Philip o însoțea.

Bijuteria a putut fi văzută și la câteva evenimente militare. De această dată, la înmormântarea soțului ei, Regina Elisabeta a II-a a decis să renunțe la un o componentă a broșei care era formată din perle.

Potrivit Hello Magazine, Majestetatea Sa, despre care se știe că optează des la anumite ținute pentru a transmite mesaje cu subînțeles, a alea bijuteria pentru că a dorit să poarte ceva care îi amintește de Ducele de Edinburgh și mariajul lor longeviv.

Citește și: De ce William și Harry nu au mers unul lângă altul în cortegiul funerar al Ducelui de Edinburgh

La outfit-ul său, Regina Elisabeta a II-a a adăugat un colier și cercei cu perle, piese clasice care fac adesea parte din ”uniforma” ei regală.

Și Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a ales să poarte bijuterii cu perle la înmormântarea Prințului Philip.

Cum s-a desfășurat ceremonia de înmormântare a Prințului Philip

Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă de însuşi Ducele de Edinburgh.

Citește și: Cine moștenește titlul nobiliar al Prințului Philip. El este Ducele de Edinburgh

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh, precum şi Prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul pe acest drum, urmaţi de Regina Elizabeta a II-a, aflată în Bentley-ul oficial.

În mașină, departe de ochii curioșilor, Regina Elizabeta și-a permis să plângă.

Regina Elisabeta a II-a a stat singură la înmormântarea Prințului Philip

Serviciul religios a fost ţinut de Diaconul de Windsor, David Conner, şi de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, iar Regina Elizabeta a II-a a stat aşezată singură.

„Viaţa lui îndelungată a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspiraţi de loialitatea lui de neclintit faţă de regina noastră, de serviciul lui în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului, de curajul, forţa morală şi credinţa sa”, a spus Diaconul.

Citește și: Care au fost ultimele dorințe ale Prințului Philip. Ce l-a rugat pe Charles să facă cu puțin timp înainte să moară

Congregaţia a părăsit capela în urma Reginei. Întreaga ceremonie funerară, inclusiv serviciul religios, a durat o oră şi jumătate.

Ultimele știri