Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Keanu Reeves, gânduri despre viață, după depresie. Cum să fii un om fericit

Keanu Reeves a dezvăluit, la un moment dat, că a trecut cu dificultate printr-o perioadă de depresie, dar și că acest lucru l-a ajutat să vadă viața cu alți ochi, iar citatele sale motivaționale au devenit celebre

Keanu Reeves

Keanu Reeves a dezvăluit, la un moment dat, că a trecut cu dificultate printr-o perioadă de depresie, dar și că acest lucru l-a ajutat să vadă viața cu alți ochi, iar citatele sale motivaționale au devenit celebre

”Nimeni nu știe că în urmă cu ceva timp, eu am suferit de depresie. Nu am spus nimic nimănui. M-am văzut nevoit să lupt singur că să ies din acel loc. Persoana care mă ținea departe de fericire eram chiar eu. Fiecare zi contează, fiecare zi este prețioasă, așa că haideți să o tratam că atare”, spunea Keanu Reeves.

Tragediile din viața lui Keanu Reeves

În 1998, Keanu Reeves a cunoscut-o pe Jennifer Syme, cei doi îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt. Doar un an mai târziu, Jennifer a rămas însărcinată cu o fetiță, care însă a murit la naștere. Durerea provocată de pierderea micuței l-a despărțit de iubita lui Jennifer Syme, cei doi fiind de acord să rămână buni prieteni.

Doar un an mai tarziu, actorul a avut însă parte de o altă tragedie. El a fost nevoit să-și îngroape fosta iubită, cu care visase să-și întemeieze o familie. Jennifer a murit în urma unui accident de automobil: în mașină poliția a găsit antidepresive și se pare că nu era străină nici de droguri.

Multă lume a zis despre Keanu Reeves că parcă e blestemat, însă, în ciuda pierderilor suferite, Keanu nu a căutat vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ba mai mult și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, implicându-se social și făcând donații caritabile considerabile.

în 2003, Keanu a dat un interviu în revista Hello! În care a dezvăluit că vrea să ducă o viață cât mai simplă cu putință.

„Banii sunt ultimul lucru la care mă gândesc. Aș putea să trăiesc cu ceea ce am deja și în următoarele secole”, a spus acesta.

Astfel, în ciuda faptului că are încă o avere de 100 de milioane de dolari, el merge cu metroul ca orice om normal și oferă locul pe scaun oricărei femei fără nici o ezitare. El are grijă de familia lui, în special de sora lui, pe nume Kim, după ce aceasta a fost diagnosticată cu leucemie.

Keanu Reeves, citate despre viață

”Fii cine eşti şi spune ceea ce simţi, fiindcă aceia care se supără nu contează, iar cei care contează nu se supără”.

”Fiecare bătălie din viața ta te-a transformat în persoana care ești astăzi. Fii recunoscător pentru momentele dificile, ele nu pot decât să te facă și mai puternic”.

”Când simt că nu sunt liber şi nu pot să fac ce vreau, reacţionez. Mă opun!”

”Prin simplul fapt că acorzi atenţie, poţi ajunge departe.”

"Nici unul dintre noi nu pleacă de aici în viață, așa că va rog să va gândiți. Mâncați ce va place. Umblați prin soare. Săriți în valurile mării. Spuneți adevărul din inimă voastră. Fiți prostuti. Fiți buni. Fiți copii. Faceți lucruri ciudate. Iubiți. Iertați. Bucurați-va de viață. Nu este timp pentru nimic altceva."

”Energia nu poate fi creată sau distrusă, energia curge. Trebuie să fie într-o direcție anume, cu o anumită direcție interioară, emoțională, spirituală. Trebuie să producă un efect undeva”.

”Vedeți oamenii din spatele meu? Se grăbesc către muncă și nu sunt atenți la nimic. Uneori suntem atât de prinși în viețile noastre încât uitam să ne acordăm timp pentru a ne bucura de frumusețea vieții. Parcă suntem niște zombi. Privește în jurul tău și scoate-ți căștile. Spune “bună” cuiva pe care îl vezi și oferă o îmbrățișare cuiva care pare că suferă. Ajută pe cineva. Trebuie să trăiești fiecare zi ca și cum ar fi ultima”

”Am crescut în spiritul respectului. Am fost învățat să ciocan înainte de a deschide o ușă. Să spun “bună” înainte de a intra într-o încăpere. Să spun “te rog” și “mulțumesc” și să am respect pentru cei mai în vârstă. Să îmi ofer locul altei persoane dacă are nevoie de el. Să spun “da, domnule” și “nu, domnule” și să îi ajut pe ceilalți când au nevoie de mine, nu să stau pe margine și să privesc. Să țin ușă pentru persoana din spatele meu, să spun “scuzați-mă” când este cazul și să iubesc oamenii pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce pot obține de la ei și, cel mai important, am fost crescut ca să mă port cu oamenii așa cum mi-ar plăcea ca ei să se poarte cu mine. Se numește respect.”

Citește și; Cum s-a pregătit Keanu Reeves pentru filmul John Wick: ”Îmi luam pistoale cu mine, acasă” | Trailer

Keanu Reeves, citate despre dragoste

”Este întotdeauna minunat să poți ajunge să cunoști o femeie, cu tot misterul, bucuria și profunzimea care vin la pachet. Dacă poți face o femeie să râdă, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a făcut pe pământ.”

”Știi că ai întâlnit o persoană specială când prezența celuilalt este amețitoare și totul pare să fie bine în lume.”

Citește și: Angelina Jolie și Keanu Reeves - dragoste secretă! „Nu a mai fost atât de entuziasmată de un bărbat de când l-a cunoscut pe Brad”

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro