Leo Iorga este condus pe ultimul drum! Unde va avea loc înmormântarea marelui artist

Cântăreţul de muzică rock Leo Iorga, component al formulei de aur a ”Compactului”, care a murit  la vârsta de 54 de ani, va fi înmormântat – astăzi, 05.11.2019, la ora 12.00 – la Cimitirul Bellu din Bucureşti, după ce trupul neînsufleţit al artistului a fost depus luni la Casa Eliad, din Bucureşti, pentru ca toţi cei care l-au îndrăgit să-i aducă un ultim omagiu.

Leo Iorga, alături de familie, în septembrie 2019

Libertatea

Toți cei care l-au cunoscut, dar mai ales familia, soția lui Leo Iorga, Paula, și cei doi fii, Paul și Edy, sunt împietriți de durere.

Cea care i-a stat alături până în clipa morții a fost soția sa, mama celor doi copii, Edy și Paul. Paula Iorga a transmis un mesaj tulburător pe Facebook, după moartea artistului:

"Azi, în sâmbăta morţilor, iubitul meu soţ a plecat în braţele Bunului Dumnezeu. Fie ca sufletul tău să zboare nestingherit şi lin in Împărăţia cerurilor, unde vei fi alături de colegii tăi Teo Peter şi Emil Laghia, Gyuri Pascu etc. Trupul neinsufleţit va fi depus luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), urmând ca marţi sa aibă loc înmormântarea la Cimitirul Bellu. Dumnezeu să te odihnească şi să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat", a spus Paula Iorga.

„În 2011, Leo a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, dupa ce și-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Și după șase luni a urcat pe scenă.

Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale și le-a suportat cu încredere și curaj.

A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat și varianta vaccinului cubanez, a făcut și imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ținut departe de scena și de publicul care îl iubește. Poate că dragostea oamenilor (familie și fani) i-a dat forța de a merge mai departe și de a încerca pe propriul corp orice.

Pentru că Leo vrea să cânte, el trăiește pentru și prin muzică: «Cât mă va ține Dumnezeu pe pământ vreau să cânt», spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în fața publicului, oriunde în țară cu medicamentele după el”, povesteau, în februarie iniţiatorii unei campanii de strângere fonduri pentru tratamentul artistului.

Leo Iorga a murit. În 2014, artistul fusese operat pe creier

Din 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul. A trecut prin mai multe operaţii şi le-a trecut cu încredere şi curaj, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez şi a apelat şi la imunoterapie.

A murit Leo Iorga! S-a mai dus o legendă! Teo Peter, Emil Laghia, Leo Iorga...

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri