Meghan Markle nu va participa la înmormântarea Prințului Philip. Care este motivul pentru care a ales să stea acasă

Meghan Markle, soția Prințului Harry nu va participa la înnmormântarea Prințului Philip, care va avea loc sâmbăta.

Meghan Markle, soția Prințului Harry nu va participa la înnmormântarea Prințului Philip

Getty

Palatul Buckingham a anunțat că înnmormântarea Prințului Philip va avea loc sâmbăta viitoare, 17 aprilie 2021, la Castelul Windsor, unde vor participa doar 30 de invitați. Soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, iar vesea a fost una dureroasă pentru toată lumea, mai ales pentru cei care l-au cunoscut și apreciat.

Citește și: Prințul Philip, operat pe cord. Cine este singura persoană care l-a vizitat la spital

Un purtător de cuvânt al Palatul Buckingham a dezvăluit că Prințul Harry va lua primul avion din SUA pentru a participa la ceremonia bunicului său, însă Meghan Markle este nevoită să stea acasă.

Care este motivul pentru care Meghan Markle nu participă la înnmormântarea Prințului Philip

Meghan Markle nu poate participa la înnmormântarea soţului reginei Elisabeta a II-a pentru că a fost sfătuită de către medic să nu călătorească cu avionul. Aceasta este însărcinată cu cel de-al doilea copil, iar zvorul lung ar putea să îi afecteze sarcina, lucru pentru care este nevoită să stea acasă, relatează thedailybeast.com.

Soția Prințului Harry și-a dorit extrem de mult să participe la această ceremonie importantă, însă situația nu îi permite, iar soțul său o să urmeze toate regulile de călătorie impuse de pandemia de noul Coronavirus. Mai mult decât atât, acesta va trebui să stea și într-o carantină de 5 zile atunci când va ajunge în Marea Britanie.

Prințul Philip a fost recent internat la spital

Prințul Philip a fost internat în luna februarie la spital, după ce s-a simțit rău. Ulterior, la începutul lunii martie, acesta a fost transferat la Sf. Bartolomeu, un spital specializat în îngrijirea cardiacă, pentru teste și investigații care au arătat că Prințul Philip a trebuit să fie supus unei operații pe cord. Casa Regală Britanică nu a oferit atunci prea multe detalii despre starea de sănătate a Prințului, precizând doar că intervenția chirurgicală a avut succes. La jumătatea lunii martie, ducele de Edinburgh a fost externat.

Prințul Philip, cel mai longeviv prinț consort din istoria Marii Britanii

Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din Marea Britanie, doborând acest record în anul 2009. Până atunci, recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici a fost deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

Soțul reginei Elisabeta a doua avea origini greceşti şi daneze. Acesta s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu și a fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Citește și: Colecție de imagini impresionante din copilăria familiei Regale, din Mare Britanie. Puțini au avut ocazia să-i vadă așa

A primit la naștere titlul de Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei și s-a înrolat în Marina britanică în anul 1939, când a început să corespondeze cu prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în anul 1934. După cel de-al doilea război mondial, Prințul Philip a primit permisiunea regelui George al VI-lea de a se căsători cu Elizabeth.

Logodna dintre cei doi a fost anunțată în luna iulie a anului 1947. Prințul Philip a renunțat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, imediat după nunta care a avut loc pe 20 noiembrie 1947.

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a durat timp de 73 de ani.

Ultimele știri