Într-o confesiune sinceră făcută în cadrul unui podcast citat de libertatea.ro, bucătarul a povestit că, în perioada în care își căuta un rost în străinătate, a fost nevoit să mănânce hrană pentru pisici pentru a supraviețui.
Motivul neștiut pentru care Nicolai Tand a fost nevoit, în trecut, să supraviețuiască cu mâncare de pisici
Nicolai Tand nu a avut o viață lipsită de provocări. Înainte de a deveni un chef de renume, și-a încercat norocul muncind peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Însă începutul nu a fost deloc ușor. Ajuns în Franța, a întâmpinat dificultăți financiare și zile întregi în care nu avea ce să mănânce. În astfel de momente, a fost nevoit să se descurce cu ce găsea, iar uneori singura soluție era mâncarea pentru pisici.
„Ce gust are mâncarea pentru pisici?”, l-a întrebat vedeta podcastului în cadrul interviului. Răspunsul lui Nicolai Tand a fost surprinzător: „Când ești flămând, e fantastică. Și acum poți să mănânci. Acum nu ai voie să dai de mâncare la pisici orice. E mâncare bună, e din bucăți de carne procesată. Când n-ai ce face, e fantastică.”
Citește și: Nicolai Tand, gest deosebit în noaptea dintre ani: „Am vrut să fac ceva pentru sufletul meu”
O lecție despre risipa alimentară
Experiențele grele prin care a trecut i-au schimbat definitiv perspectiva asupra hranei. Astăzi, Nicolai Tand este un susținător fervent al reducerii risipei alimentare. „Să știi că e un păcat când mănânci mai multă mâncare și nu mănânci doar să te saturi. E mare păcat. E risipă multă. Sunt un om care mă doare sufletul să arunc. Plecăm de acasă să facem bani, nu stăm cu pruncul, cu nevasta și după… aruncăm banii!”, a spus bucătarul.
De la zilele grele petrecute în Franța la succesul de astăzi, Nicolai Tand este exemplul viu al perseverenței și ambiției. A început ca un tânăr fără bani și fără resurse, dar cu multă determinare, iar acum este un nume de referință în gastronomia românească. Povestea sa nu este doar una despre succes, ci și despre puterea de a depăși orice obstacol cu demnitate și optimism.