Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Motivul pentru care Prințul William e supărat pe fratele său. Ce comentarii jignitoare a făcut Prințul Harry

Motivul pentru care Prințul William e supărat pe fratele său. Ce comentarii a făcut Prințul Harry despre plecarea sa de la casa regală

Prințul Harry a ținut să comenteze decizia reginei, lucru ce l-a supărat pe fratele său.

profimedia

Prințul William s-a supărat pe fratele său, Prințul Harry, pentru comentariile pe care le-a făcut în legătură cu plecarea acestuia și a soției sale Meghan Markle de la casa regală.

Pe 19 februarie, reprezentanți de la Palatul Buckingham au anunțat oficial că Prințul Harry și Meghan Markle nu mai au de îndeplinit atribuți ca parte a familiei regale. Această decizie vine la un an după anunțul făcut de ducii de Sussex cu privire la plecarea lor și renunțarea la titlurile regale.

Declarația oficială include: “După conversațiile cu ducele, Regina Elisabeta a II-a a confirmat că după ce au renunțat la atribuțiile lor în familia regală, nu e posibil să continue să îndeplinească responsabilitățile pe care le aduceau titlurile regale în ceea ce privește serviciul public”.

Citește și: Prinţul Harry şi Meghan Markle, protagoniști de seriale și documentare. Cei doi au anunțat că au semnat deja primul contract

Deși familia regală regretă această decizie, oficialii au declarat că Prințul Harry și soția sa Meghan Markle rămân “unii dintre cei mai îndrăgiți membrii ai familiei”. Meghan și Prințul Harry nu se vor întoarce la atribuțiile lor regale, iar responsabilitățile lor vor fi preluate de alți membrii ai familiei.

Acest lucru înseamnă că veniturile ducilor de Sussex vor veni acum doar din munca lor, devenind angajați în serviciul public. După aflarea deciziei reginei, Prințul Harry a declarat: “Putem duce cu toții o viață normală dacă muncim. Munca e universală”.

Se pare că fratele său, Prințul William, a văzut această remarcă ca fiind una grosolană, înțelegând că Prințul Harry a pus accentul pe faptul că el și soția sa vor fi singurii care vor munci. Conform apropiaților, prințul William a declarat că afirmația lui Harry este “lipsită de respect, cu intenția de a insulta”, în special la adresa bunicii lor, Regina Elisabeta a II-a, potrivit justjared.com.

Despărțirea Prințului Harry și a lui Meghan Markle de casa regală

Cuplul, care a zguduit monarhia britanică luna trecută când a anunţat decizia sa, nu va mai avea un birou la Palatul Buckingham, unde îşi are reşedinţa regina Elizabeth a II-a, începând de la 1 aprilie ei fiind reprezentaţi de organizaţia lor de caritate.

Citește și: Meghan Markle, însărcinată din nou. Prima imagine realizată de Ducii de Sussex după vestea cea mare

Potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului, prinţul Harry îşi va păstra rangurile militare, de care este foarte ataşat.

Decizia prinţului şi a soţiei sale de a se retrage implică şi faptul că renunţă să mai folosească titlurile de alteţă regală, a anunţat Palatul Buckingham.

"Cum ducele şi ducesa de Sussex s-au retras din calitatea de seniori ai familiei regale şi vor lucra pentru a-şi câştiga independenţa financiară, folosirea termenului "regal", în acest context necesită o reconsiderare", a declarat o sursă regală agenţiei britanice Press Association. Discuţiile sunt în curs, potrivit acestei surse.

Prinţul în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron şi soţia sa, fosta actriţă americană în vârstă de 38 de ani, s-au instalat la începutul anului 2020 în luxoasa vilă de la periferia oraşului Victoria, pe coasta de vest a Canadei, împreună cu fiul lor Archie, născut în mai 2019.

Recomandari