Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Lumea minunată a lui Mihai Constantinescu a apărut într-o jumătate de ceas: „Haideți, să vă văd care mai puteți să faceți asta!”

Mihai Constantinescu. Una dintre emblemele muzicii ușoare românești în anii 70, 80 și chiar 90. Numele său era echivalent cu succesul garantat al spectacolelor, care mai alungau monotonia unor oameni apăsați de griji și nemulțumiri

Mihai Constantinescu. Una dintre emblemele muzicii ușoare românești în anii 70, 80 și chiar 90. Numele său era echivalent cu succesul garantat al spectacolelor, care mai alungau monotonia unor oameni apăsați de griji și nemulțumiri.

Până la invazia noilor artiști sau trupe pe piața muzicală autohtonă, Mihai Constantinescu era o vedetă în adevăratul sens al cuvântului, iar una dintre piesele care-i asiguraseră notorietatea era, cu siguranță, „O lume minunată”. Un fel de piesă simbol pentru ceea ce înseamnă copilăria, zâmbetele pure ale celor mici și momentele irepetabile ale celei mai frumoase perioade din viața unui om.

Citește și:

Vești triste despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu! Cristi Brancu: ”Aceste clipe sunt absolut hotărâtoare"

Fără să vrea, atunci când a compus „O lume minunată”, Mihai Constantinescu a creat un imn preluat de fiecare generație și dus mai departe cu sfințenie.

Povestea melodiei e simplă, așa cum se întâmplă cu mai toate capodoperele din toate domeniile. A fost scrisă cu suflet și în ceea ce pui suflet apare genialitatea. dacă vă așteptați ca detaliile privind piesa să fie unele spumoase, vă înșelați. Chiar Mihai constantinescu povestea, într-unul dintre puținele interviuri acordate pe această temă, că întreaga „operațiune” a durat puțin. Foarte puțin. „Melodia O lume minunată a apărut într-o jumătate de oră. Da, nu glumesc. Am scris-o în jumătate de ceas. Recunosc, nu mă așteptam să aibă un asemenea impact atunci când am scris-o, dar m-am convins repede. Adică la câteva săptămâni după lansare. Am scris-o cu multă pasiune și drag. A ieșit ce a ieșit și chiar mă bucur pentru asta”, spunea Constantinescu în urmă cu mai multă vreme.

Citește și:

Soția lui Mihai Constantinescu, apel disperat lansat în urmă cu puține minute: „Dacă îl iubiți, vă rog, faceți asta!”

Piesa „O lume minunată” a fost lansată la sfârșitul anilor 70, în 1979 mai exact, iar de-atunci și până astăzi a avut același succes printre copii și părinți. Ulterior, Mihai Constantinescu i-a oferit și un alt sound, un soi de remix, pe care l-a interpretat în urmă cu patru ani la cel mai mare concert al muzicii românești, Forza Zu!

Tot în acea perioadă, Mihai Constantinescu le lansa o provocare compozitorilor și vedetelor din ziua de astăzi: „Aș vrea să văd că există un compozitor la ora actuală care poate să scoată o astfel de piesă! Din păcate, compozitorii noștri au mers pe alte direcții”, spunea artistul plin de amărăciune.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro