Prințul Charles spune adevărul despre susținerea financiară a Prințului Harry. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu banii

Prințul Charles, tatăl Prințului Harry, a vorbit deschis despre susținerea financiară a fiului său.

Prințul Charles, tatăl Prințului Harry, a vorbit deschis despre susținerea financiară a fiului său.

Profimedia

Deși atunci când a plecat din sânul familiei regale și a decis să se mute în SUA s-a zvonit că Prințul Harry nu mai primește suport financiar din partea familiei sale, Prințul Charles neagă aceste afirmații.

Prințul Charles neagă acuzațiile cu privire la lipsa susținerii financiare pentru Prințul Harry

Mai mult decât atât, se pare că pentru câteva luni, imediat după plecarea lor de la Palatul Buckingham, Prințul Charles le-a trimis celor doi “sume substanțiale de bani”.

Conturile regale care au fost ieri făcute publice pentru prima dată arată că viitorul rege al Marii Britanii a continuat să îl susțintă financiar pe Ducele de Sussex și soția sa. Până în vara lui 2020, Prințul Charles îi trimisese lui Harry și soției sale bani din fondul Clarence House, de 4,4 milioane de dolari, potrivit Daily Mail. În acest fond, Prințul Charles a păstrat suma de bani colosală pentru cei doi fii ai săi și familiile lor.

Citește și: Motivul pentru care Meghan Markle nu va lua parte la ceremonia de dezvelire a staturii Prințesei Diana luna viitoare

Declarațiile Prințului Charles și publicarea conturilor regale contrazic astfel spusele Prințului Harry atunci când a părăsit familia regală. Mărturisile Ducelui de Sussex din timpul interviului cu Oprah Winfrey par a fi eronate deoarece Prințul Harry a continuat să fie susținut financiar de tatăl său.

Un reprezentant al Clarence House a declarat totodată: “Așa cum ne amintim cu toții, în ianuarie 2020 când ducele și ducesa au anunțat că se vor muta de la reședința Familiei Regale, ducele a spus că el și soția lui vor munci pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar. Prințul de Wales le-a alocat celor doi o sumă substanțială pentru a-i susține pe perioada tranziției. Suportul financiar s-a oprit în vara anului 2020. Ducii de Sussex sunt acum independenți din punct de vedere financiar”.

În prezent, Harry și Meghan pot fi mândri de faptul că au reușit cu succes să fie independenți, fiind pe propriile lor picioare și câștigând sume de bani lăudabile, care i-au ajutat să-și întrețină familia.

Suma primită de Ducii de Sussex de la Prințul Charles s-a ridicat la 1,15 milioane de lire sterline, aproximativ 21% din suma pe care cei doi o primeau pe când erau încă membrii muncitori ai familiei regale, atunci când câștigau 5,6 milioane de lire sterline.

După mutarea la Los Angeles, Meghan și Harry au semnat contracte pe sume fabuloase cu Netflix și Spotify, iar aceste sume de bani le-au adus celor doi siguranța financiară de care aveau nevoie.

Prințul Harry susține că atunci când s-a mutat de la Casa Regală a avut doar banii lăsați de Prințesa Diana, mama sa, o sumă în valoare de 7 milioane de lire sterline.

“Familia mea mi-a tăiat fondurile și a trebuit să mă îngrijesc de siguranța noastră financiară în primul sfert al anului 2020”, declara Harry în controversatul interviu cu Oprah Winfrey.

Ce dezvăluiri au mai făcut Prințul Harry și Meghan Markle în interviul cu Oprah

Meghan Markle și Prinţul Harry au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume.

Citește și: Reacția Palatului Buckingham după declarațiile dure făcute de Meghan Markle și Prințul Harry, la Oprah. Ce a transmis Casa Regală

De asemenea, ea a spus că a avut gânduri sinucigaşe, iar Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui.

Oprah Winfrey şi Meghan Markle au vorbit despre cum familia regală a decis ca Archie, primul lor copil, să nu fie prinţ. Meghan a spus că au existat discuţii în familie - expuse ei de Harry - „despre cât de închisă la culoare ar putea fi pielea lui când se va naşte”.

Ea a refuzat să dezvăluie cine a spus asta, adăugând că acest lucru i-ar afecta foarte mult. Prinţul Harry a adăugat că nu va împărtăşi vreodată acea conversaţie: „La acel moment, a fost ciudat, am fost puţin şocat”, a declarat Prinţul Harry.

Ultimele știri