Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Procurorii din cazul actriţei Lori Loughlin, acuzată de dare de mită şi spălare de bani, resping acuzaţiile de înscenare

Procurorii din cazul actriţei Lori Loughlin, acuzată de dare de mită şi spălare de bani, au negat acuzaţiile apărării că agenţii FBI i-au pregătit o înscenare ei şi altor părinţi.

La finalul lunii martie, avocaţii actriţei Lori Loughlin şi ai altor inculpaţi în cazul „Varsity Blues” au cerut unui judecător să respingă acuzaţiile de mită în cazul admiterii copiilor lor la universităţi americane prestigioase şi au acuzat procurorii de comportament inadecvat „extraordinar”.

Loughlin şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, au pledat „nevinovat” pentru trei capete de acuzare în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri pentru copii la universităţi americane de elită. Ei sunt acuzaţi de date de mită, spălare de bani şi fraudă. Cei doi ar fi plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să fie admise la USC (University of Southern California).

Avocaţii apărării spun că acest caz nu poate merge înainte pentru că anchetatorii şi-au hărţuit informatorul convingându-l să mintă şi au ascuns dovezi care ar fi consolidat nevinovăţia părinţilor.

Apărarea a spus că procurorii au ascuns probe care ar susţine declaraţiile părinţilor potrivit cărora ei au fost încredinţaţi că plăţile erau donaţii legitime pentru şcolile respective, şi nu mită. Dovezile - note din telefonul celui care a orchestrat schema, Rick Singer - nu au fost predate apărării până în luna februarie.

Asistentul procurorului, Steven E. Frank, a spus că incapacitatea de a livra notele „a fost doar o greşeală”, potrivit Variety. „Inculpaţii nu au fost prejudiciaţi şi sugestia lor că notele îi exonerau în vreun fel sau că ar dezvălui că dovezile împotriva lor au fost fabricate este demonstrabil falsă”.

Miercuri, procurorii au spus că atunci când Singer a scris mesajele/ notele nu acceptase responsabilitatea pentru infracţiunile comise. Ei au mai precizat că nu contează dacă Singer şi clienţii lui făceau referire la bani ca „donaţii” sau nu, pentru că bilanţul arată că ei ştiau că sunt angajaţi într-o schemă coruptă.

Giannulli şi Loughlin ştiau că fiicele lor nu aveau capacităţile sportive prezentate în dosarele de admitere şi au continuat să susţină contrariul

Cuplul este programat să fie judecat începând cu 5 octombrie.

În acest caz, denumit de FBI „Varsity Blues”, peste 20 de părinţi au pledat „vinovat”, inclusiv actriţa Felicity Huffman, care a fost condamnată şi a ispăşit o pedeapsă de 11 zile de închisoare şi muncă în folosul comunităţii după ce a plătit 15.000 de dolari pentru modificarea rezultator fiicei ei la testele finale, luate în considerare pentru admiterea la universitate.

Sursa : news.ro

Recomandari